Levitä muffini-, pienet alumiini- tai paperivuoat tms. uunipellille. Paperivuokia kannattaa laittaa kaksi päällekkäin. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
Mittaa jauhot, leseet, leivinjauhe, mantelirouhe ja kardemumma kulhoon ja sekoita hyvin. Voit halutessasi jättää kardemumman pois.
Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen ja vaahdota koko ajan. Sekoita irrotetuilla vispilöillä, ei siis vatkaten, seoksen joukkoon jauhoseos ja kevytkermaviili.
Jaa taikina lusikalla pikkuvuokiin. Paista 225 asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla 10-12 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Anna jäähtyä ja irrota varovasti vuoista.
Sekoita tomusokerin joukkoon vähän vettä ja vatkaa seos lusikalla kiiltäväksi. Nosta torttujen päälle 1 tl vadelmahilloa ja valuta lusikasta sen ympärille sokerivesikuorrutusta. Anna jähmettyä.
VINKKI: Voit halutessasi kostuttaa Runbergin tortut rommilla tai rommiesanssilla maustetulla vedellä tai esim. omenamehulla.