Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Keventäjien Runebergintortut

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta <a href="http://keventajat.fi/">keventajat.fi</a>.

Ainekset

  • 1.5 dl Myllärin sämpyläjauhoseosta
  • 0.5 dl Kuidukas kolmen viljan leseseosta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0.75 dl mantelirouhetta
  • 1 tl kardemummaa
  • 100 g margariinia, rasvaa 60 %
  • 0.75 dl sokeria
  • 2 kpl kananmunaa
  • 1 dl kermaviiliä 3,5 %

Kuorrutus

  • 0.5 dl tomusokeria
  • vähän vettä
  • 4 rkl vadelmahilloa

Valmistusohje

Levitä muffini-, pienet alumiini- tai paperivuoat tms. uunipellille. Paperivuokia kannattaa laittaa kaksi päällekkäin. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

Mittaa jauhot, leseet, leivinjauhe, mantelirouhe ja kardemumma kulhoon ja sekoita hyvin. Voit halutessasi jättää kardemumman pois.

Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen ja vaahdota koko ajan. Sekoita irrotetuilla vispilöillä, ei siis vatkaten, seoksen joukkoon jauhoseos ja kevytkermaviili.

Jaa taikina lusikalla pikkuvuokiin. Paista 225 asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla 10-12 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Anna jäähtyä ja irrota varovasti vuoista.

Sekoita tomusokerin joukkoon vähän vettä ja vatkaa seos lusikalla kiiltäväksi. Nosta torttujen päälle 1 tl vadelmahilloa ja valuta lusikasta sen ympärille sokerivesikuorrutusta. Anna jähmettyä.

VINKKI: Voit halutessasi kostuttaa Runbergin tortut rommilla tai rommiesanssilla maustetulla vedellä tai esim. omenamehulla.

Tuoreimmat aiheesta

Torttu