Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kevyesti savustettua kinkkua pennesalaatin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Pasta on hyvä salaattipohja. Tähän salaattiin olemme valinneet pennepastaa, mutta voit toki valita mitä tahansa muutakin pastaa. Tämäkin salaatti toimii hyvin yksikseen tarjoiltuna.

Neljälle

  • 300 g kevyesti savustettua kinkkua siivuina
  • 100 g penneä tai muuta pastaa
  • 100 g sokeriherneitä
  • 12-16 mustaa oliivia
  • 12 cocktailtomaattia
  • 1 ½ rkl punaviinietikkaa
  • 1 ½ rkl vettä
  • 2 maustemittaa suolaa
  • valkopippuria
  • 3 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Keitä pennet pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä huuhtomalla pastaa kylmässä vedessä.

2. Vinaigrette: Sekoita viinietikkaa, vettä, suolaa ja valkopippuria tehosekoittimessa kovimmalla teholla 10 sekuntia. Lisää öljy ja sekoita vielä muutama sekunti.

3. Puhdista sokeriherneet ja leikkaa ne pienemmiksi paloiksi. Sekoita penne, sokeriherneet ja oliivit vinaigretten kanssa kulhossa. Asettele salaatti, kinkku ja tomaatit kauniisti lautasille.

Tuoreimmat aiheesta

Pastasalaatti