Kevyesti savustettua kinkkua pennesalaatin kera
Pasta on hyvä salaattipohja. Tähän salaattiin olemme valinneet pennepastaa, mutta voit toki valita mitä tahansa muutakin pastaa. Tämäkin salaatti toimii hyvin yksikseen tarjoiltuna.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 300 g kevyesti savustettua kinkkua siivuina
- 100 g penneä tai muuta pastaa
- 100 g sokeriherneitä
- 12-16 mustaa oliivia
- 12 cocktailtomaattia
- 1 ½ rkl punaviinietikkaa
- 1 ½ rkl vettä
- 2 maustemittaa suolaa
- valkopippuria
- 3 rkl oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Keitä pennet pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä huuhtomalla pastaa kylmässä vedessä.
2. Vinaigrette: Sekoita viinietikkaa, vettä, suolaa ja valkopippuria tehosekoittimessa kovimmalla teholla 10 sekuntia. Lisää öljy ja sekoita vielä muutama sekunti.
3. Puhdista sokeriherneet ja leikkaa ne pienemmiksi paloiksi. Sekoita penne, sokeriherneet ja oliivit vinaigretten kanssa kulhossa. Asettele salaatti, kinkku ja tomaatit kauniisti lautasille.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku