Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pinaattia jogurtissa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä Intiasta peräisin oleva raikas lisuke sopii hyvin kastikkeeksi keitetylle riisille sekä liha-, kala- tai vihannesruoille, varsinkin jos niissä on mukana tomaattia.

4 annosta

  • 600 g pakastepinaattia
  • ½ rkl ruokaöljyä
  • 1/4 tl mustia sinapinsiemeniä
  • 5 dl maustamatonta jogurttia
  • 1/4 tl suolaa (tai maun mukaan)

Koristeluun

  • 2 vihreää chilipakoa hienonnettuna
  • ripaus paprikajauhetta

Valmistusohje

1. Sulata pinaatti. Valuta lävikössä ja purista pois ylimääräinen vesi. Pane valutetut pinaatit kulhoon ja soseuta kevyesti haarukalla.

2. Kuumenna öljy kattilassa kohtuullisen kuumaksi ja kuullota sinapinsiemeniä kannen alla 10 minuuttia. Kaada öljy ja sinapinsiemenet pinaatin päälle.

3. Sekoita joukkoon jogurtti ja mausta suolalla. Jäähdytä viileässä. Ripottele pinnalle paprikajauhetta ja vihreää chiliä.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvislisuke