Marinoidut naudanliha- ja kanavartaat

Nämä ovat hienoja vartaita tarjoiltavaksi, kun juhlissa on paljon vieraita. Resepti on neljälle, mutta määrät voi hyvin tuplata. Nämä vartaat ovat kevyitä, vaikka marinadissa on paljon öljyä.

Neljälle

  • 2 viipaletta pihvilihaa, n. 400 g
  • 3 kanafileetä, n. 400 g
  • 1 ½ rkl jauhettua kurkumaa
  • 2 rkl kidesokeria
  • 2 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 dl neutraalia öljyä
  • 2 rkl kiinalaista soijaa
  • 4 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • tuoretta
  • 2 limeä

Lisäksi tarvitset

  • 8 puutikkua vartaiksi

Valmistusohje

1. Marinadi: Sekoita kurkuma, sokeri, jauhettu korianteri, juustokumina, öljy, soija sekä valkosipuli.

2. Paloittele liha ja kana sentin levyisiksi suikaleiksi, n. 10 cm pituisiksi. Laita ne muovipusseihin ja jaa marinadi pusseihin. Solmi pussit kiinni, ravista ja anna maustua jääkaapissa kunnes on aika grillata.

3. Laita grillitikut likoamaan veteen muutamaksi tunniksi, jotta ne eivät mustu heti grillatessa. Pujota liha- ja kanapalat vartaisiin. Grillaa hiiligrillillä tai uunipellillä uunissa 5-10 minuuttia. Kääntele vartaita välillä. Pirskota päälle hieman soijaa, ripottele päälle tuoretta korianteria ja tarjoile limelohkojen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.