Kevyet vohvelit
Jos haluat nauttia kevyemmistä vohveleista, jätä kermavaahto väliin ja syö vohvelit pelkän hillon kera. Kevyt hillo syntyy sekoittamalla 2 banaania, 4 dl pakastemarjoja ja 4 rkl tomusokeria sileäksi tehosekoittimessa. Nämä vohvelit pysyvät rapeina myös jäähdyttyään.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka
10 vohveliin
- 100 g voita
- 4 dl maitoa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 10 g tuorehiivaa (2 tl)
Valmistusohje
1. Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Lämmitä maito 37-asteiseksi. Liuota hiiva puoleen maitomäärästä. Lisää jauhot, vähän kerrallaan, ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää loput maidosta. Anna taikinan kohota 30 minuuttia.
2. Lisää jäähtynyt voi taikinaan. Kuumenna vohvelirauta, voitele se voilla ja paista vohveli, n. ¾ dl taikinaa riittää yhteen vohveliin. Paista sitten loput vohvelit, vohvelirautaa ei enää tarvitse voidella uudemman kerran.
3. Tarjoile vohvelit hillon kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku