Kananmunattomat vohvelit hillolla
Jotta vohveleista tulee kestävän rapeita, taikinaan ei saa käyttää kananmunia! Paista vohvelit vohveliraudassa ja nauti ne vastapaistettuina kermavaahdon ja hillon kera. Valitsimme tähän reseptiin kyytipojaksi lakkahillon. Vohvelipäivää vietetään 25. maaliskuuta.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 75 g voita + voita paistamiseen
- 2 dl jääkylmää vichyvettä
- 4 dl vehnäjauhoja
- 3 dl kermavaahtoa
Tarjoiluun
- sokeria
- kermavaahtoa
- marjahilloa
Valmistusohje
1. Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Vatkaa vichyvesi ja jauhot, lisää voisula. Vaahdota kerma ja kääntele se kevyesti taikinaan.
2. Kuumenna vohvelirauta, lisää hieman voita ja paista vohvelit. Laita valmiit vohvelit ritilälle jotta ne pysyvät rapeina, kasaa ne päällekkäin vasta tarjoilussa.
3. Tarjoile sokerin, kermavaahdon ja hyvän hillon, esimerkiksi lakka- tai vadelmahillon, kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku