Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kananmunattomat vohvelit hillolla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jotta vohveleista tulee kestävän rapeita, taikinaan ei saa käyttää kananmunia! Paista vohvelit vohveliraudassa ja nauti ne vastapaistettuina kermavaahdon ja hillon kera. Valitsimme tähän reseptiin kyytipojaksi lakkahillon. Vohvelipäivää vietetään 25. maaliskuuta.

Neljälle

  • 75 g voita + voita paistamiseen
  • 2 dl jääkylmää vichyvettä
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl kermavaahtoa

Tarjoiluun

  • sokeria
  • kermavaahtoa
  • marjahilloa

Valmistusohje

1. Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Vatkaa vichyvesi ja jauhot, lisää voisula. Vaahdota kerma ja kääntele se kevyesti taikinaan.

2. Kuumenna vohvelirauta, lisää hieman voita ja paista vohvelit. Laita valmiit vohvelit ritilälle jotta ne pysyvät rapeina, kasaa ne päällekkäin vasta tarjoilussa.

3. Tarjoile sokerin, kermavaahdon ja hyvän hillon, esimerkiksi lakka- tai vadelmahillon, kera.

Tuoreimmat aiheesta

Makeat vohvelit