Rapeat vohvelit
Vohvelit ovat yksi rakastetuimmista jälkiruoista. Hyvä ohje ja tehokas yleiskone takaavat rapean lopputuloksen. Vohvelipäivänä kannattaa unohtaa kalorien laskeminen suosiolla ja tarjota vohvelit hillon ja kerman kera. Nam!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
4 annosta
- 3 dl kuohukermaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 dl jääkylmää vettä
- 2-3 rkl voisulaa
- tomusokeria koristeluun
Valmistusohje
1. Mittaa jauhot yleiskoneen kulhoon. Käytä konetta puolella teholla ja lisää syöttöputken kautta ensin vesi ja sitten sulatettu, jäähdytetty voi tai margariini. Jatka sekoittamista muutama sekunti, kunnes taikina on tasaista. Kääntele joukkoon kermavaahto. Sekoita käsin tai anna koneen käydä pari kierrosta.
2. Paista vohvelit ja pane ne vierekkäin ritilän päälle. Vohvelit pehmenevät, jos ne ladotaan päällekkäin.
3. Vaahdota kerma. Siivilöi vohvelien pinnalle tomusokeria. Tarjoa lakka hillon ja kermavaahdon kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku