Vohvelit hillon ja kermavaahdon kera

Ennen aikaan, kun liedet olivat useimmiten puuhelloja, vohvelitkin paistettiin valurautaisissa vohveliraudoissa. Nykyään vohvelinpaistokin käy sähköisesti, mutta jos haluat rapeita vohveleita, muista, ettei taikinaan saa tulla yhtään munaa! Nauti vohvelit vastapaistettuina hyvän hillon ja kermavaahdon kera.

Neljälle

  • 75 g voita + paistoon
  • 2 dl jääkylmää vichyvettä
  • 4 dl vehnäjauhoa
  • 3 dl kuohukermaa
  • 2 tl sokeria

Tarjoiluun

  • hilloa
  • kermavaahtoa

Valmistusohje

1. Sulata voi ja jäähdytä. Vatkaa keskenään vichy ja vehnäjauho ja lisää voisula. Vatkaa kerma sokerin kera ja kääntele vaahto varovasti taikinaan.

2. Kuumenna vohvelirauta sekä nokare voita ja paista vohvelit kullanruskeiksi. Nosta valmiit vohvelit ritilälle, jotta ne pysyvät rapeina. Kokoa ne "torniksi" vasta juuri ennen tarjoilua.

3. Tarjoile sokerin, kermavaahdon ja mielihillosi kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.