Vohvelit hillon ja kermavaahdon kera
Ennen aikaan, kun liedet olivat useimmiten puuhelloja, vohvelitkin paistettiin valurautaisissa vohveliraudoissa. Nykyään vohvelinpaistokin käy sähköisesti, mutta jos haluat rapeita vohveleita, muista, ettei taikinaan saa tulla yhtään munaa! Nauti vohvelit vastapaistettuina hyvän hillon ja kermavaahdon kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 75 g voita + paistoon
- 2 dl jääkylmää vichyvettä
- 4 dl vehnäjauhoa
- 3 dl kuohukermaa
- 2 tl sokeria
Tarjoiluun
- hilloa
- kermavaahtoa
Valmistusohje
1. Sulata voi ja jäähdytä. Vatkaa keskenään vichy ja vehnäjauho ja lisää voisula. Vatkaa kerma sokerin kera ja kääntele vaahto varovasti taikinaan.
2. Kuumenna vohvelirauta sekä nokare voita ja paista vohvelit kullanruskeiksi. Nosta valmiit vohvelit ritilälle, jotta ne pysyvät rapeina. Kokoa ne "torniksi" vasta juuri ennen tarjoilua.
3. Tarjoile sokerin, kermavaahdon ja mielihillosi kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku