Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Vohvelit hillon ja kermavaahdon kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ennen aikaan, kun liedet olivat useimmiten puuhelloja, vohvelitkin paistettiin valurautaisissa vohveliraudoissa. Nykyään vohvelinpaistokin käy sähköisesti, mutta jos haluat rapeita vohveleita, muista, ettei taikinaan saa tulla yhtään munaa! Nauti vohvelit vastapaistettuina hyvän hillon ja kermavaahdon kera.

Neljälle

  • 75 g voita + paistoon
  • 2 dl jääkylmää vichyvettä
  • 4 dl vehnäjauhoa
  • 3 dl kuohukermaa
  • 2 tl sokeria

Tarjoiluun

  • hilloa
  • kermavaahtoa

Valmistusohje

1. Sulata voi ja jäähdytä. Vatkaa keskenään vichy ja vehnäjauho ja lisää voisula. Vatkaa kerma sokerin kera ja kääntele vaahto varovasti taikinaan.

2. Kuumenna vohvelirauta sekä nokare voita ja paista vohvelit kullanruskeiksi. Nosta valmiit vohvelit ritilälle, jotta ne pysyvät rapeina. Kokoa ne "torniksi" vasta juuri ennen tarjoilua.

3. Tarjoile sokerin, kermavaahdon ja mielihillosi kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Makeat vohvelit