Pizzakierteet
Nämä pizzat on tehty kuten kanelipullat. Hauska, värikäs lisä seisovaan pöytään ja täydellistä retkiruokaa.
Neljälle
- 5 dl maitoa
- 2 rkl neutraalia öljyä
- 2 tl suolaa
- 50 g tuorehiivaa
- 2 kananmunaa
- 13-15 dl vehnäjauhoja
Tomaattikastike
- 1 tl oreganoa
- 2 dl tomaattipyreetä
- 1 puristettu valkosipulinkynsi
- 2 rkl kiinalaista soijaa
Täyte
- 3 dl juustoraastetta
- 100 g keitto- tai savukinkkua
- 2 dl vihreitä oliiveja
- 1 kananmuna
Päälle
- 1 dl juustoraastetta
Valmistusohje
1. Vehnätaikina: Lämmitä maito 37-asteiseksi. Lisää öljy, suola ja murusta mukaan hiiva, sekoita niin että hiiva liukenee. Lisää yksi kananmuna sekä suurin osa jauhoista, työstä taikinaa voimakkaasti ja pitkään. Anna kohota peitettynä, kunnes taikina on lähes kaksinkertainen, n. 40 minuuttia.
2. Tomaattikastike: Sekoita tomaattipyree, valkosipuli, soija ja oregano. Raasta juusto. Suikaloi kinkku ja hienonna oliivit karkeasti.
3. Laita taikina jauhotetulle leivinpöydälle. Vaivaa sitä muutamalla voimakkaalla vedolla, jaa taikina kahteen osaan. Kaulitse kahdeksi, n. 30 x 40 cm levyksi. Levitä päälle tomaattikastike ja täytteet. Ripottele päälle juustoraaste. Kääri tiukaksi rullaksi. Viipaloi molemmat rullat 20-25 palaksi. Laita paperisiin annosvuokiin, peitä voipaperilla ja liinalla.
4. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Anna palojen kohota n. 30 minuuttia kunnes taikina kohoaa nopeasti, kun sitä painaa etusormella. Vatkaa toinen kananmuna kevyesti, penslaa kierteet munalla ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista kauniinvärisiksi uunissa 10-12 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa