Nopea broileripiiras
Piiras on hyvää lämpimänä ja kylmänä ja sopii mainiosti mukaan piknikkoriin. Tarjoile mielellään raikkaan salaatin kanssa.
4-6 hengelle
- 150 g voita
- 3,5 dl vehnäjauhoa
- 0,25 dl kylmää vettä
- 1 muna voiteluun
Täyte
- 1 grillatun broilerin lihat
- 1 purkki maissia
- 1 punainen paprika silppuna
Valmistusohje
1. Sekoita voi ja jauho muruiksi, lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi, Peitä kelmulla ja pane jääkaappiin.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kauli taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka. säästä vähän taikinaa koristeeksi. Pistele pohja ja esipaista piiraskuorta 10 minuuttia uunin keskiosassa.
3. Sekoita täytteen ainekset ja laita piiraskuoreen. Leikkaa taikinapyörällä lopputaikinasta nauhoja ja tee niistä ristikko piiraan päälle. Penslaa ristikko vatkatulla munalla ja paista piiras kypsäksi noin 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa