Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Aprikoosipiiras

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä piiras on yhtä maukas kuin kauniskin! Sopii niin jälkiruoaksi seisovaan pöytään kuin tarjoiltavaksi kahvin kanssa. Kermavaahtonokare on oivallinen lisä. Voit myös vaihtaa aprikoosit säilykepersikoihin.

Ainekset

  • 6-8 palaa

Pohja

  • 150 g voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ¼ dl vettä

Täyte

  • 1 prk aprikoosinpuolikkaita
  • 50 g mantelimassaa, karkeasti raastettua

Valmistusohje

1. Sekoita voi ja jauhot murutaikinaksi. Lisää vesi ja työstä nopeasti taikinaksi. Laita taikina jääkaappiin 1 tunniksi.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kaulitse 2/3 taikinasta, vuoraa sillä piirasvuoka ja pistele pohja. Taittele alumiinifoliokaistale reunan ympäri, niin että taikina pysyy paikallaan. Esipaista piiraskuorta uunissa 10 minuuttia ja poista folio.

3. Laita valutetut aprikoosit piiraskuoreen pyöreä puoli ylöspäin ja ripottele päälle mantelimassa. Kaulitse loput taikinasta, leikkaa siitä suikaleita ja asettele verkkokoristeeksi piiraan päälle. Paista piiras valmiiksi uunin keskitasolla n. 15 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Hedelmäpiirakka