Aprikoosipiiras
Tämä piiras on yhtä maukas kuin kauniskin! Sopii niin jälkiruoaksi seisovaan pöytään kuin tarjoiltavaksi kahvin kanssa. Kermavaahtonokare on oivallinen lisä. Voit myös vaihtaa aprikoosit säilykepersikoihin.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- 6-8 palaa
Pohja
- 150 g voita
- 3 dl vehnäjauhoja
- ¼ dl vettä
Täyte
- 1 prk aprikoosinpuolikkaita
- 50 g mantelimassaa, karkeasti raastettua
Valmistusohje
1. Sekoita voi ja jauhot murutaikinaksi. Lisää vesi ja työstä nopeasti taikinaksi. Laita taikina jääkaappiin 1 tunniksi.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kaulitse 2/3 taikinasta, vuoraa sillä piirasvuoka ja pistele pohja. Taittele alumiinifoliokaistale reunan ympäri, niin että taikina pysyy paikallaan. Esipaista piiraskuorta uunissa 10 minuuttia ja poista folio.
3. Laita valutetut aprikoosit piiraskuoreen pyöreä puoli ylöspäin ja ripottele päälle mantelimassa. Kaulitse loput taikinasta, leikkaa siitä suikaleita ja asettele verkkokoristeeksi piiraan päälle. Paista piiras valmiiksi uunin keskitasolla n. 15 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa