Pekonipiiras
Illanistujaisten yöpala, retki, lounas, noutopöytä... Piiras sopii aina. Jos haluat piiraasta vähän vihreämmän, lisää täytteeseen pekonin kumppaniksi parsakaalin nuppuja.
Neljälle
- 150 g voita
- ½ dl vehnäjauhoa
- 1/4 dl kylmää vettä
Täyte
- 3 munaa
- 2 dl kahvikermaa
- 1 dl ranskankermaa
- 150 g juustoraastetta
- 150 g pekonikuutioita
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Nypi voi ja jauho muruiksi, lisää vesi ja sekoita nopeasti sileäksi taikinaksi, pane muovipussiin ja jääkaappiin tunniksi.
2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kauli taikina, vuoraa piirasvuoka sillä ja pistele pohja. Taita foliosuikale reunan yli, ettei taikina valahda. Esipaista piiraspohjaa keskiunissa 10 minuuttia. Ota vuoka uunista ja poista folio.
3. Alenna uunin lämpö 225 asteeseen. Vatkaa yhteen muna, kerma, ranskankerma ja juusto. Mausta. Levitä pekonit piiraspohjalle. Kaada täyte piiraskuoreen ja paista valmiiksi, noin 25 minuuttia., kunnes täyte on hyytynyt ja saanut kauniin värin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi