Pekonipiiras
Illanistujaisten yöpala, retki, lounas, noutopöytä... Piiras sopii aina. Jos haluat piiraasta vähän vihreämmän, lisää täytteeseen pekonin kumppaniksi parsakaalin nuppuja.
Neljälle
- 150 g voita
- ½ dl vehnäjauhoa
- 1/4 dl kylmää vettä
Täyte
- 3 munaa
- 2 dl kahvikermaa
- 1 dl ranskankermaa
- 150 g juustoraastetta
- 150 g pekonikuutioita
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Nypi voi ja jauho muruiksi, lisää vesi ja sekoita nopeasti sileäksi taikinaksi, pane muovipussiin ja jääkaappiin tunniksi.
2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kauli taikina, vuoraa piirasvuoka sillä ja pistele pohja. Taita foliosuikale reunan yli, ettei taikina valahda. Esipaista piiraspohjaa keskiunissa 10 minuuttia. Ota vuoka uunista ja poista folio.
3. Alenna uunin lämpö 225 asteeseen. Vatkaa yhteen muna, kerma, ranskankerma ja juusto. Mausta. Levitä pekonit piiraspohjalle. Kaada täyte piiraskuoreen ja paista valmiiksi, noin 25 minuuttia., kunnes täyte on hyytynyt ja saanut kauniin värin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa