Porkkanakeitto herkkusienten kera
Tämä herkullinen keitto sopii kasvispäivälliseksi, ja siitä tulee ruokaisaa herkkusienten ansiosta. Ellet halua täysin vegetaarista ruokaa, voit valmistaa keiton kanaliemestä ja lisätä siihen kanapaloja.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 600 g porkkanoita
- 1 keltasipuli
- ½ purjo
- 2 tl raastettua, tuoretta inkivääriä
- 2 valkosipulinkynttä
- 7 dl kasvislientä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 10 tuoretta herkkusientä
- 2 tl voita
Sitruunakreemi
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 1 dl ranskankermaa
Koristeluun
- hienonnettua ruohosipulia
Valmistusohje
1. Kuori ja paloittele porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli ja purjo. Kuori inkivääri ja valkosipulinkynnet. Sulata voi isossa kattilassa ja paista sipulia pari minuuttia. Raasta mukaan inkivääri ja purista mukaan valkosipuli. Lisää porkkanat ja paista muutama minuutti. Lisää liemi ja kuumenna kiehuvaksi. Alenna lämpöä ja anna poreilla kunnes porkkanat ovat pehmenneet.
2. Sitruunakreemi: Sekoita ranskankerma ja sitruunankuori. Laita kylmään tarjoiluun asti.
3. Hienonna ruohosipuli. Kuutioi herkkusienet pieniksi ja paista voissa. Soseuta porkkanakeitto, mausta suolalla ja pippurilla. Kääntele mukaan herkkusienet. Tarjoile sitruunakreemin ja ruohosipulin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"