Mureketäytteiset herkkusienet viinikastikkeessa

Tässäpä maukas sieniruoka! Valitse kookkaita herkkusieniä. Voit käyttää murekkeeseen vasikan, sian tai lampaan jauhelihaa tai niiden sekoitusta. Tarjoile maukkaan leivän kera.

6 annosta

  • 900 g tuoreita herkkusieniä
  • 3 rkl voita
  • 225 g jauhelihaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 sipuli
  • 1 rkl silputtua persiljaa
  • 1½ tl suolaa

Kastike

  • 6 rkl voita
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl persiljaa
  • 1½ rkl pikkelssiä
  • 1½ tl suolaa
  • 1½ tl pippuria
  • 1/4 tl sinappijauhetta
  • 1½ rkl vastapuristettua sitruunamehua
  • 2 3/4 dl ranskankermaa
  • 1½ dl kuivaa valkoviiniä

Valmistusohje

1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Irrota sienistä jalat ja hienonna ne. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Hienonna persilja. Kuullota jauheliha, sipuli ja sienihakkelus. Lisää sitten valkosipuli ja kuullota edelleen. Paista samalla sekoittaen, kunnes ainesosat saavat väriä. Sekoita joukkoon persilja ja suola.

2. Aseta sienten lakit voideltuun uunivuokaan. Täytä ne täytteellä ja kypsennä uunin keskitasolla 20-25 minuuttia.

3. Kastike: Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Hienonna persilja ja pikkelssi. Kuullota sipuli ja valkosipuli voissa. Lisää jauhot samalla sekoittaen, ja sen jälkeen persilja, pikkelssi, suola, pippuri, sinappijauhe, sitruuna, ranskankerma ja viini. Sekoita hyvin ja kiehauta. Kaada kastike vuokaan ja asettele herkkusienet päälle. Tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!