Mureketäytteiset herkkusienet viinikastikkeessa

Tässäpä maukas sieniruoka! Valitse kookkaita herkkusieniä. Voit käyttää murekkeeseen vasikan, sian tai lampaan jauhelihaa tai niiden sekoitusta. Tarjoile maukkaan leivän kera.

6 annosta

  • 900 g tuoreita herkkusieniä
  • 3 rkl voita
  • 225 g jauhelihaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 sipuli
  • 1 rkl silputtua persiljaa
  • 1½ tl suolaa

Kastike

  • 6 rkl voita
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl persiljaa
  • 1½ rkl pikkelssiä
  • 1½ tl suolaa
  • 1½ tl pippuria
  • 1/4 tl sinappijauhetta
  • 1½ rkl vastapuristettua sitruunamehua
  • 2 3/4 dl ranskankermaa
  • 1½ dl kuivaa valkoviiniä

Valmistusohje

1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Irrota sienistä jalat ja hienonna ne. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Hienonna persilja. Kuullota jauheliha, sipuli ja sienihakkelus. Lisää sitten valkosipuli ja kuullota edelleen. Paista samalla sekoittaen, kunnes ainesosat saavat väriä. Sekoita joukkoon persilja ja suola.

2. Aseta sienten lakit voideltuun uunivuokaan. Täytä ne täytteellä ja kypsennä uunin keskitasolla 20-25 minuuttia.

3. Kastike: Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Hienonna persilja ja pikkelssi. Kuullota sipuli ja valkosipuli voissa. Lisää jauhot samalla sekoittaen, ja sen jälkeen persilja, pikkelssi, suola, pippuri, sinappijauhe, sitruuna, ranskankerma ja viini. Sekoita hyvin ja kiehauta. Kaada kastike vuokaan ja asettele herkkusienet päälle. Tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.