Loimulohirullakakku (12 annosta) valmistuu näin:
- Leikkaa paahtoleivistä reunat ja asettele leivät leivinpaperin päälle vieretysten siten, että saat suorakaiteen mallisen levyn.
- Kostuta kasvis- tai kalaliemellä.
- Laita yrttituorejuusto kulhoon ja vatkaa joukkoon smetana tai ranskankerma.
- Jaa seos kahteen osaan ja murenna toiseen loimulohi ja hienonna joukkoon tilli. Rouhi mausteeksi musta- tai limepippuria ja sekoita.
- Levitä kalaseos leipien päälle reunaa myöten ja kääri rullaksi siten, että sauma jää alaspäin. Siirrä rulla tarjoiluvadille ja levitä pinnalle toinen seos siten, että rulla on kauttaaltaan kuorrutettu.
- Koristele mielesi mukaan iduilla tai silmusalaatilla, loimulohipaloilla, paprikarenkailla tai -kuutioilla, miniluumutomaateilla tai kirsikkatomaateilla, sipulirenkailla ja tillillä.
- Anna mielellään maustua hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.
Vinkki! Voit täyttää ja kuorruttaa rullan jo edellisenä päivänä ja koristella seuraavana päivänä.
1:09