Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Voileipäkakkusushit

0:52img
KATSO VIDEO: Näin teet helposti voileipäkakkusushia!
Julkaistu 24.05.2024 12:39

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Kuin sushia, mutta voileipäkakkua! Voileipäkakkusushit ovat hauskaa tarjottavaa juhlapöytään. Katso videolta ohjeet voileipäkakkusushin tekemiseen.

  • Kokonaisvalmistusaika: 80 min
  • Aktiivinen aika: 20 min
  • Annosmäärä: 36 sushipalaa

Ainekset

  • 12 palaa isoa vaaleaa paahtoleipää

Täyte

  • 200 g ruohosipulituorejuustoa
  • ½ pkt (75 g) creme fraichea
  • ½ rkl sitruunamehua
  • ½ rku tilliä
  • 300 g kylmäsavulohi- tai graavilohiviipaleita

Päälle

  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • Ruohosipulia

Valmistusohje

  1. Kauli paahtoleipiä litteämmiksi. Asettele kaksi paahtoleipäviipaletta hieman limittäin niin, että niistä saa käärittyä yhden rullan. Painele saumakohtaa hieman sormilla yhteen. 12 paahtoleivästä tulee siis 6 rullaa.
  2. Valmista täyte: sekoita ruohosipulituorejuusto, creme fraiche, sitruunamehu ja hienonnettu tilli. Levitä seos paahtoleipien päälle.
  3. Asettele päälle lohiviipaleet. Rullaa varovasti pötköksi.
  4. Kääri kaikki pötköt tuorekelmuun ja laita jääkaappiin tekeytymään hetkeksi tai yön yli. Rullat voi tehdä valmiiksi edellisenä päivänä ja koristelun tehdä juuri ennen tarjoilua. 
  5. Sivele maustamatonta tuorejuustoa pötköjen päälle ja sivuille. Dippaa tuorejuusto-osat hienonnettuun ruohosipuliin niin, että ne tarttuvat pötkön pintaan.
  6. Leikkaa sushipaloiksi!

Tuoreimmat aiheesta

Voileipäkakku