Kirsikat rommissa
Kun ladot erilaisia marjoja purkkiin ja kaadat päälle rommia, sitä kutsutaan romtopfiksi. Mutta pelkät kirsikatkin ovat herkullisia. Tarjoile jäätelön kanssa, tai koristele näillä kakku.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Kuudelle
- 1 l kypsiä kirsikoita
- 6 dl kidesokeria
- rommia niin että marjat peittyvät
Valmistusohje
1. Lado marjoja ja sokeria lasipurkkiin. Kaada päälle rommia niin että marjat peittyvät. Sulje kansi. Säilytä jääkaapissa. Marjat ovat valmiita n. 3 viikon kuluttua. Sekoittele muutaman kerran maustumisaikana.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa