Vaniljanmakuinen raparperikeitto

Kaada kuuma, vaniljantuoksuinen sokeriliemi nuorten raparperien päälle, lisää tilkka viiniä ja anna jäähtyä kylmäksi. Ihana jälkiruoka kesän ensimmäisistä raparpereista!

4 annosta

  • 250 g raparperia
  • 3½ dl vettä
  • 3½ dl sokerilientä
  • 1 vaniljatanko
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä

Sokeriliemi

  • 5 dl vettä
  • runsaat 2½ dl sokeria
  • 1/4 sitruunan raastettu kuori

Valmistusohje

1. Sokeriliemi: Sekoita vesi, sokeri ja sitruunankuori kattilassa. Anna kiehua minuutin ajan, kunnes liemi on kirkasta. Siivilöi pois sitruunankuoret.

2. Mittaa vesi kattilaan. Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan ja raaputa vaniljansiemenet veteen. Lisää veteen myös puhdistettu vaniljatanko. Lisää sokeriliemi ja kiehauta. Poista vaniljatanko.

3. Puhdista raparperi ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Pane viipaleet kulhoon, kaada päälle kiehuvan kuuma sokeriliemi ja viini ja jäähdytä. Pane kulho jääkaappiin ja anna kylmetä kunnolla. Sekoita välillä. Tarjoile annoskulhoista.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!