Vaniljanmakuinen raparperikeitto
Kaada kuuma, vaniljantuoksuinen sokeriliemi nuorten raparperien päälle, lisää tilkka viiniä ja anna jäähtyä kylmäksi. Ihana jälkiruoka kesän ensimmäisistä raparpereista!
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 250 g raparperia
- 3½ dl vettä
- 3½ dl sokerilientä
- 1 vaniljatanko
- 1 dl kuivaa valkoviiniä
Sokeriliemi
- 5 dl vettä
- runsaat 2½ dl sokeria
- 1/4 sitruunan raastettu kuori
Valmistusohje
1. Sokeriliemi: Sekoita vesi, sokeri ja sitruunankuori kattilassa. Anna kiehua minuutin ajan, kunnes liemi on kirkasta. Siivilöi pois sitruunankuoret.
2. Mittaa vesi kattilaan. Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan ja raaputa vaniljansiemenet veteen. Lisää veteen myös puhdistettu vaniljatanko. Lisää sokeriliemi ja kiehauta. Poista vaniljatanko.
3. Puhdista raparperi ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Pane viipaleet kulhoon, kaada päälle kiehuvan kuuma sokeriliemi ja viini ja jäähdytä. Pane kulho jääkaappiin ja anna kylmetä kunnolla. Sekoita välillä. Tarjoile annoskulhoista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku