Raparperi-omenakeittoa ja pistaasijäätelöä
Valmista suussa sulavaa raparperi-omenakeittoa ja pistaasijäätelöä. Nautiskele lämpimänä kesäpäivänä.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 7 dl vettä
- 2 dl sokeria
- 2 kanelitankoa
- 200 g raparperia
- 1 omena
- 1-2 rkl perunajauhoja
- 2 rkl kylmää vettä
Pistaasijäätelö
- 8 palloa jäätelöä
- 1 dl pistaasipähkinöitä
- 0,5 dl mantelirouhetta
Valmistusohje
Kiehauta kattilassa vesi ja lisää joukkoon sokeri sekä kanelitangot. Keitä muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon pieneksi leikatut raparperi- ja omenakuutiot.
Keitä seosta 15 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää lopuksi kattilaan vesitilkkaan sekoitettu perunajauho, sekoita ja anna kiehahtaa. Jäähdytä keitto kylmäksi ja kaada lautaselle.
Hienonna pähkinät rouheeksi lautaselle ja lisää sekaan mantelirouhe. Pyörittele jäätelöpallot seoksessa. Nosta kuorrutettu jäätelö keiton päälle ja nautiskele.
Yhden annoksen energiasisältö:
Energiaa 340 kcal
Proteiinia 4g (5 E%)
Hiilihydraattia 59g (70 E%)
Kuitua 2g
Rasvaa 9g (24 E%)
josta tyydyttynyttä rasvaa 2g (22% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on hyvä)
Suolaa -
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa