Kiehauta kattilassa vesi ja lisää joukkoon sokeri sekä kanelitangot. Keitä muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon pieneksi leikatut raparperi- ja omenakuutiot.
Keitä seosta 15 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää lopuksi kattilaan vesitilkkaan sekoitettu perunajauho, sekoita ja anna kiehahtaa. Jäähdytä keitto kylmäksi ja kaada lautaselle.
Hienonna pähkinät rouheeksi lautaselle ja lisää sekaan mantelirouhe. Pyörittele jäätelöpallot seoksessa. Nosta kuorrutettu jäätelö keiton päälle ja nautiskele.
Yhden annoksen energiasisältö:
Energiaa 340 kcal
Proteiinia 4g (5 E%)
Hiilihydraattia 59g (70 E%)
Kuitua 2g
Rasvaa 9g (24 E%)
josta tyydyttynyttä rasvaa 2g (22% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on hyvä)
Suolaa -