Punaviinimarinoidut mansikat

Helppo, maukas ja kaunis vaihtoehto niille, jotka eivät halua jälkiruokamansikoihinsa kermavaahtoa tai jäätelöä. Viinin hapokkuus nostaa esiin marjojen oman aromin ja makeuden. Erityisen juhlavasti tarjoilet annokset punaviinilaseista.

4 hengelle

  • 1 l mansikoita
  • 2 dl punaviiniä (beaujolais-tyyppistä)
  • 1/2 dl (runsas) sokeria
  • sitruunamelissaa tai minttua

Valmistusohje

1. Huuhdo ja perkaa mansikat. Valuta ja sekoita sitten sokerin kanssa.

2. Jaa mansikat annoskulhoihin tai laseihin ja kaada niiden päälle viini. Anna mansikoiden maustua jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua. Koristele annokset mintulla tai sitruunamelissalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.