Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Raparperia punaviinissä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Eleganttia, sofistikoitunutta ja aikuista, niin tätä jälkiruokaa voisi kuvailla. Sopii hyvin pienelle seurueelle, jonka tekee mieli jotakin erityisemmän makuista. Jälkiruoka pitää valmistella hyvissä ajoin, sillä sen pitää vetäytyä pari tuntia ennen keittämistä.

Neljälle

  • 500 g raparperia, paloina
  • 2 dl kidesokeria
  • 3 dl punaviiniä
  • ½ vaniljatanko, halkaistuna

Valmistusohje

1. Sekoita raparperit, vanilja ja sokeri kattilassa, anna vetäytyä 1-2 tuntia.

2. Kaada päälle viini, hauduta hiljalleen kunnes raparperit ovat pehmenneet.

3. Laita kulhoihin.

4. Raaputa vaniljatangosta siemenet kattilaan, keitä liemi kokoon kunnes se sakenee ja kaada kulhoihin.

5. Tarjoile kevyesti vatkatun kerman kera.

Tuoreimmat aiheesta

Jälkiruokakeitto