Raparperia punaviinissä

Eleganttia, sofistikoitunutta ja aikuista, niin tätä jälkiruokaa voisi kuvailla. Sopii hyvin pienelle seurueelle, jonka tekee mieli jotakin erityisemmän makuista. Jälkiruoka pitää valmistella hyvissä ajoin, sillä sen pitää vetäytyä pari tuntia ennen keittämistä.

Neljälle

  • 500 g raparperia, paloina
  • 2 dl kidesokeria
  • 3 dl punaviiniä
  • ½ vaniljatanko, halkaistuna

Valmistusohje

1. Sekoita raparperit, vanilja ja sokeri kattilassa, anna vetäytyä 1-2 tuntia.

2. Kaada päälle viini, hauduta hiljalleen kunnes raparperit ovat pehmenneet.

3. Laita kulhoihin.

4. Raaputa vaniljatangosta siemenet kattilaan, keitä liemi kokoon kunnes se sakenee ja kaada kulhoihin.

5. Tarjoile kevyesti vatkatun kerman kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.