Mangokeitto
Täyttävän pääruoan jälkeen virkistävä mangokeitto maistuu hyvältä. On vaikeaa sanoa, kuinka paljon tomusokeria tarvitaan; se riippuu mangojen makeusasteesta ja koosta. Maista ja kokeile! Tehosekoitin on hyvä apu mangon soseuttamisessa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 5 kypsää mangoa
- 5 dl kuohuviiniä
- 2 limeä
- 2-4 tl tomusokeria
- 250 g pakastevadelmia tai muita punaisia marjoja
Valmistusohje
1. Kuori mangot ja poista kivet. Sekoita soseeksi tehosekoittimessa. Purista limestä mehu ja lisää limemehu sekä tomusokeri mangoseokseen. Jos keitto tuntuu liian paksulta, lisää tilkka vettä.
2. Lisää kuohuviiniä juuri ennen tarjoilua. Koristele muutamalla hieman sulaneella vadelmalla sekä limekuorensuikaleella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa