Jouluaaton aamu alkaa perinteisesti rusinasopalla. Varaa sopan maustumiseen ainakin puoli tuntia aikaa ennen rusinoiden lisäämistä.

Ainekset

  • 3 dl rusinoita
  • 1 kanelitanko
  • pala vaniljatankoa
  • 1 l vettä
  • 3 rkl sokeria
  • 2-4 rkl perunajauhoja

Valmistusohje

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja mausta se kanelilla, vaniljatangolla ja sokerilla. Anna maustua ainakin puoli tuntia hiljaa hautuen ja lisää sitten rusinat. Anna niiden pehmentyä kuumassa liemessä.

Tarkista keiton makeus ja lisäile sokeria tarpeen mukaan. Sekoita perunajauhot tilkkaan kylmää vettä ja lisää keiton joukkoon. Anna kuumeta kiehumispisteeseen ja kaada soppa sitten tarjoilukulhoon jäähtymään.

Ripottele pinnalle sokeria tai levitä siihen kelmua, jottei pintaan muodostuisi kalvoa.

Tuoreimmat aiheesta

Jälkiruokakeitto