Rusinasoppa
Jouluaaton aamu alkaa perinteisesti rusinasopalla. Varaa sopan maustumiseen ainakin puoli tuntia aikaa ennen rusinoiden lisäämistä.
- Ruokavalio: Kasvisruoka, Kevyt, Laktoositon, Gluteeniton, Kananmunaton
Ainekset
- 3 dl rusinoita
- 1 kanelitanko
- pala vaniljatankoa
- 1 l vettä
- 3 rkl sokeria
- 2-4 rkl perunajauhoja
Valmistusohje
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja mausta se kanelilla, vaniljatangolla ja sokerilla. Anna maustua ainakin puoli tuntia hiljaa hautuen ja lisää sitten rusinat. Anna niiden pehmentyä kuumassa liemessä.
Tarkista keiton makeus ja lisäile sokeria tarpeen mukaan. Sekoita perunajauhot tilkkaan kylmää vettä ja lisää keiton joukkoon. Anna kuumeta kiehumispisteeseen ja kaada soppa sitten tarjoilukulhoon jäähtymään.
Ripottele pinnalle sokeria tai levitä siihen kelmua, jottei pintaan muodostuisi kalvoa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka