Kirsikka-clafoutis
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 500 g kirsikoita
- 2 rkl sokeria kirsikoihin
- 3 munaa
- 50 g sokeria
- 250 g vehnäjauhoja
- hieman suolaa
- 3 dl maitoa
- nokare voita
Valmistusohje
Pyöritä kirsikat sokerissa ja jätä maustumaan. Vaahdota munat ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon suola ja vehnäjauhot, sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi maito. Kaada taikina voideltuun uunivuokaan tai pannuun, joka kestää uunia. Ripottele kirsikat taikinan päälle ja paista uunissa 170°c:ssa noin 25 minuuttia. Tarjoile clafoutis kuumana vaniljajäätelön kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa