Kirsikka-clafoutis

Ainekset

  • 500 g kirsikoita
  • 2 rkl sokeria kirsikoihin
  • 3 munaa
  • 50 g sokeria
  • 250 g vehnäjauhoja
  • hieman suolaa
  • 3 dl maitoa
  • nokare voita

Valmistusohje

Pyöritä kirsikat sokerissa ja jätä maustumaan. Vaahdota munat ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon suola ja vehnäjauhot, sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi maito. Kaada taikina voideltuun uunivuokaan tai pannuun, joka kestää uunia. Ripottele kirsikat taikinan päälle ja paista uunissa 170°c:ssa noin 25 minuuttia. Tarjoile clafoutis kuumana vaniljajäätelön kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.