Suklaa-sitruspiirakka
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Pohja
- 125 g sulatettua voita
- 100 g sulatettua tummaa suklaata
- 1 muna
- 3 rkl kylmää vettä
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 rkl sokeria
Täyte
- ½ sitruuna
- 1-2 sitruunan mehu
- 2 dl kermaa
- 2 dl sokeria
- 3 munaa
Valmistusohje
Sulata voi ja suklaa vesihauteessa, sekoita tasaiseksi. Kun seos on vielä lämmin, sekoita joukkoon muna, kylmä vesi ja vehnäjauhot. Tee taikinasta pallo ja levitä se voideltuun ja jauhotettuun piirakkavuokaan käsin. Leikkaa sitruuna pieniksi paloiksi kulhoon. Lisää joukkoon loput aineet ja sekoita. Soseuta seos sauvasekoittimella ja kaada täyte vuokaan. Paista 200°c:ssa 30–35 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa