Sulata voi ja suklaa vesihauteessa, sekoita tasaiseksi. Kun seos on vielä lämmin, sekoita joukkoon muna, kylmä vesi ja vehnäjauhot. Tee taikinasta pallo ja levitä se voideltuun ja jauhotettuun piirakkavuokaan käsin. Leikkaa sitruuna pieniksi paloiksi kulhoon. Lisää joukkoon loput aineet ja sekoita. Soseuta seos sauvasekoittimella ja kaada täyte vuokaan. Paista 200°c:ssa 30–35 minuuttia.
Makuja
Suklaa-sitruspiirakka
Julkaistu 18.02.2013 00:00
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Pohja
- 125 g sulatettua voita
- 100 g sulatettua tummaa suklaata
- 1 muna
- 3 rkl kylmää vettä
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 rkl sokeria
Täyte
- ½ sitruuna
- 1-2 sitruunan mehu
- 2 dl kermaa
- 2 dl sokeria
- 3 munaa