Toscapäärynät sitruunan kera
Tämä jälkiruoka onnistuu myös omenista.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 isoa päärynää kuorittuina ja halkaistuina
- 1 pussi mantelilastuja
- ½ dl sokeria
- 50 g voita
- 1 rkl kahvikermaa
- 1 rkl vehnäjauhoa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Aseta päärynänpuolikkaat uunivuokaan. Purista päälle sitruunamehua ja ripottele kuoriraaste.
2. Sekoita loput ainekset kasarissa. Kuumenna seos ja sekoita, kunnes sokeri on sulanut. Levitä toscaseos päärynöiden pinnalle ja paista uunissa 15-20 minuuttia. Tarjoile jäätelön, kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku