Toscapäärynät sitruunan kera

Tämä jälkiruoka onnistuu myös omenista.

Neljälle

  • 4 isoa päärynää kuorittuina ja halkaistuina
  • 1 pussi mantelilastuja
  • ½ dl sokeria
  • 50 g voita
  • 1 rkl kahvikermaa
  • 1 rkl vehnäjauhoa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Aseta päärynänpuolikkaat uunivuokaan. Purista päälle sitruunamehua ja ripottele kuoriraaste.

2. Sekoita loput ainekset kasarissa. Kuumenna seos ja sekoita, kunnes sokeri on sulanut. Levitä toscaseos päärynöiden pinnalle ja paista uunissa 15-20 minuuttia. Tarjoile jäätelön, kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!