Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Mustikkapiirakka kermaviilitäytteellä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kermaviili antaa mukavasti pientä hapokkuutta tämän maistuvan tortun täytteeseen. Pohjan voi leipoa itse tai käyttää valmista kauramurotaikinaa.

Ainekset

  • Piirakkavuoallinen, halkaisija n. 28 cm

Mustikkapiirakan pohja

  • 125 g margariinia tai voita
  • ¾ dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • ½ dl erikoisvehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 4 dl pikakaurahiutaleita

Täyte

  • 3 dl mustikoita

Kermaviiliseos

  • 2 dl kermaviiliä
  • ½ dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 2 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

1.Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää kananmuna vatkaten. Lisää vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja kaurahiutaleet. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle.

2. Kaada päälle mustikat.

3. Sekoita kermaviiliseoksen aineet keskenään ja kaada se marjojen päälle.

Paista 175 asteisen uunin keskitasolla n. 35 min.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Tuoreimmat aiheesta

Mustikkapiirakka