Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Gotlannin lammaspata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Gotlanti on tunnettu paljon muun lisäksi lampaistaan ja myös lammasruoistaan. Tämä herkullinen lammaspata saa arominsa upeista valoisan kesän yrteistä ja juureksista.

Neljälle

  • n. 1 kg lampaan patapaloja
  • 20 pikkusipulia
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 dl lihalientä
  • 1 tl rosmariinia
  • ½ tl timjamia
  • ½ tl meiramia
  • 4-5 kokonaista mustapippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • 3 porkkanaa paloina
  • 2-3 dl purjosiivuja
  • 125 g vihreitä herneitä
  • suolaa ja pippuria
  • voita

Valmistusohje

1. Mausta lihat, ruskista palat hyvin ja siirrä pataan. Ruskista sen jälkeen pikkusipulit ja siirrä myös pataan.

2. Lisää kaikki muut ainekset, paitsi herneet, jotka tulevat mukaan vasta lopussa.

3. Keittele hiljalleen kannen alla, kunnes liha on mureaa, noin 30 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Lammaspata