Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Irlantilainen lammaspata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Irlantilainen lammaspata saa makua oluesta ja valmistuu kärsivällisesti hauduttamalla. Padan kanssa kannattaa tarjoilla raikasta kaali-puolukkasalaattia.

Ainekset

  • 400 g lampaan lapaa tai niskaa
  • 6 perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 iso sipuli
  • 1 rosmariinin oksa
  • 1 laakerinlehti
  • 1 pullo olutta
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • vettä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • persiljaa

Valmistusohje

Hienonna sipuli ja leikkaa lampaan liha noin kolmen sentin kokoisiksi kuutioiksi. Kuullota sipulit padassa voin kanssa, lisää lihat ja ruskista kevyesti. Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja sekoita. Kaada olut pataan ja lisää noin litra vettä. Hauduta tunnin verran.

Padan hautuessa kuori ja pilko perunat ja porkkanat. Lisää ne hautuneeseen pataan rosmariininoksan ja laakerinlehden kanssa. Hauduta pataa juuresten kanssa vielä noin tunti. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla. Viimeistele pata persiljalla.

Tuoreimmat aiheesta

Lammaspata