Ranskalainen päärynäkakku
Kokeile reseptiä ranskalaisesta keittiöstä!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
1 kakkuun
- 3 dl vehnäjauhoja
- 125 voita
- 2 rkl kylmää vettä
Täyte
- 4-6 päärynää, ohuina viipaleina
- 1 dl kidesokeria
- 1 rkl kuumaa vettä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi ja työstä nopeasti notkeaksi taikinaksi. Laita se muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.
2. Ota esiin sileä piirasvuoka. Sulata sokeri hitaasti kuivassa pannussa samalla sekoittaen kunnes se on vaalean kullanruskeaa. Lisää kuuma vesi ja sekoita karamelli tasaiseksi.
3. Kaada karamelli vuokaan ja glaseeraa pohja. Asettele päälle päärynät.
4. Kaulitse taikina ja painele se päärynöiden päälle vuokaan. Paista uunin keskitasolla n. 20 minuuttia.
5. Irrota reuna kun kakku tulee uunista. Kumoa se vadille mutta älä ota vuokaa heti pois, niin että kuorrutus valuu vuoasta. Tarjoile haaleana jäätelön tai kermavaahdon kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku