Klassinen suklaavanukas
Tämä on vanhanajan hieno jälkiruoka, jota ei varmasti tule syötyä – tai tarjoiltua vierailleen – kovin usein. Vanukkaan tulee olla kaakaosta tummankiiltävä ja aika kiinteä.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 8 dl maitoa
- 1 kananmuna
- 1 dl maizenaa
- 1 dl kaakaota
- 2 rkl kidesokeria
- 2 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
1. Vatkaa maito, muna, maizena, kaakao, kidesokeri ja vaniljasokeri paksupohjaisessa kattilassa. Kuumenna keskilämmöllä samalla vatkaten kunnes seos on paksuuntunut.
2. Kaada seos vedellä huuhdeltuihin annoskulhoihin ja anna jähmettyä kylmässä pari tuntia. Voit myös kaataa vanukkaan isoon kulhoon.
3. Kumoa vanukkaat lautasille. Tarjoile kylmänä kermavaahdon ja kidesokerin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Mokkapalamutakakku
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti