Hunajainen vadelmamalja
Krista valmistaa taatusti herkullisen jälkiruoan. Tätä voi nauttia melkeinpä milloin tahansa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset 4:lle
- 200 g vadelmia
- 2 dl Go Green vispiä
- 1 dl maustamatonta soijajogurttia
- 1 rkl omenamehua
- 1 tl vanilijasokeria
- 4 rkl juoksevaa hunajaa
- 2 liivatelehteä
- 2 rkl vadelmaviinietikkaa
Koristeluun
- passiohedelmän sisusta
Valmistusohje
Mittaa vadelmat annoskulhojen pohjalle. Vatkaa Go Green vispi kuohkeaksi. Lisää hyvin sekoittaen jogurtti, omenamehu, vanilijasokeri ja hunaja.
Liota liivatteita viisi minuuttia kylmässä vedessä. Puristele kuivaksi. Kuumenna etikka ja liuota siihen liivatelehdet.
Kaada seos nauhana vaahtoon. Annostele vaahto vadelmien päälle ja anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia.
Liota päällyksen liivatteita viisi minuuttia kylmässä vedessä. Puristele kuivaksi. Kuumenna neljäsosa vadelmasoseesta ja liuota siihen liivatelehdet. Kaada nauhana loppuun vadelmasoseeseen ja lusikoi sose annoskulhojen päällimmäiseksi kerrokseksi.
Anna hyytyä vähintään kolme tuntia jääkaapissa. Koristele passiohedelmän sisuksella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka