Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Sahramicassata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Cassata on alun perin italialainen jälkiruokajäädyke. Tämä muunnelma on maustettu sahramilla. Halutessasi voit käyttää koristeena hedelmiä tai marjoja.

5 annosta

  • ½ dl rusinoita
  • 1/3 dl appelsiinilikööriä
  • 2 munankeltuaista
  • 0,25 g sahramia
  • 1/3 dl tomusokeria
  • 30 g tummaa suklaata
  • 30 g kokonaisia manteleita
  • 3 dl kermaa
  • 1/3 dl tuorejuustoa
  • 1/3 dl appelsiinimehutiivistettä

Mansikkakastike

  • 250 g mansikoita
  • 2 rkl tomusokeria
  • 1 rkl sitruunamehua

Valmistusohje

1. Marinoi rusinoita liköörissä 20 minuuttia. Vatkaa munankeltuaiset, sahrami ja tomusokeri. Vatkaa kerma ja sekoita munavaahtoon.

2. Hienonna suklaa ja mantelit karkeaksi rouheeksi. Sekoita tuorejuusto, mehu, suklaa ja mantelit. Lisää rusinat ja likööri. Kääntele joukkoon munavaahto. Kaada seos yhteen suureen vuokaan tai annosvuokiin. Anna jähmettyä pakastimessa 12 tuntia.

3. Soseuta mansikat, lisää sokeri ja sitruunamehu ja puserra lävikön läpi. Tarjoa kastike cassatajäädykkeen kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Makea vanukas