Klassinen tiikerikakku
Tiikerikakku on kahvipöydän herkullinen klassikko, ja tiikerikuppikakut on sen modernimpi muunnos! Valmistetaan perinteinen Tiikerikakku naistenpäiväksi.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
16 viipaletta / rengaskakkuvuoka
- 250 g voita tai margariinia
- 2 dl sokeria
- 3 munaa
- 3½ dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
- 2 tl vanilliinisokeria
- 2 tl leivinjauhetta
Raidat
- 1/3 kakkutaikinaa
- 3 rkl kaakaojauhetta
- 3 rkl kevytkermaa
Leivitykseen
- rasvaa
- Myllyn Paras Korppujauhoja
Valmistusohje
Vinkkejä leivontaan:
Muista, että rasva ja munat vatkautuvat parhaiten huoneenlämpöisinä. Jos kakkutaikina uhkaa vatkatessa heroittua, voit pelastaa sen pienellä määrällä vehnäjauhoja.
Ole huolellinen korppujauhotettaessa vuokaa, jotta kakku irtoaa vuoasta. Kumoa kakku vuoasta ritilälle kuumana, pari minuuttia uunista ottamisen jälkeen.
Tee näin:
Vaahdota huoneenlämpöinen pehmeä rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon munat yksitellen samalla hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhoihin vanilliinisokeri ja leivinjauhe ja sekoita vaahtoon tasaisesti.
Ota 1/3 - puolet taikinasta toiseen kulhoon. Sekoita toiseen osaan kaakaojauhe ja kerma.
Levitä voidellun ja korppujauhotetun rengaskakkuvuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta. Levitä päälle tumma taikina ja tämän päälle loput vaaleasta taikinasta. Painele kiertäen haarukalla taikinan läpi muutamia kertoja, niin eriväriset kerrokset raidottuvat kauniisti.
Paista tiikerikakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin tunti. Varmista kypsyys cocktailtikulla. Kumoa kuumana, pari minuuttia uunista ottamisen jälkeen, anna jäähtyä rauhassa.
Vinkki tiikerikuppikakuista:
Voit leipoa samasta taikinasta samalla ohjeella Tiikerikuppikakkuja isohkoihin kuppikakkumuotteihin tai muffinivuokiin. Paistoajaksi riittää tällöin 15-25 min vuokien koosta riippuen. Koristele halutessasi sulatetulla suklaalla tai suklaamoussella.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa