12.5.2014. Kinuskikissana tunnettu bloggari Sini Visa leipoo tällä viikolla suussa sulavia herkkuja. Tämä resepti on kirjasta Kinuskikissan helpot suosikit (Tammi 2014.

Ainekset

    Pohja

    • 200 g dominokeksejä
    • 50 g voita tai margariinia

    Täytevaahto

    • 5 dl vispikermaa
    • 600 g vaniljajogurttia

    Valkosuklaatäyte

    • ½ täytevaahdosta
    • 4 liivatelehteä
    • 120 g valkosuklaata
    • ½ dl vettä

    Tumma suklaatäyte

    • ½ täytevaahdosta
    • 4 liivatelehteä
    • 100 g tummaa suklaata
    • ¾ dl vettä

    Valmistusohje

    Vuoraa irtopohjavuoan (∅ 24 cm) pohja leivinpaperilla.

    Murskaa dominot tehosekoittimessa. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.

    Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää vaniljajogurtti. Jaa täytevaahto kahteen yhtä suureen osaan.

    Laita kummankin täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

    Paloittele tumma suklaa ja valkosuklaa eri lautasille ja sulata molemmat mikrossa miedolla lämmöllä.

    Kuumenna täytteiden vedet kiehuvaksi. Sulata molempiin liivatteet.

    Valmista ensin vaalea täyte, niin sinun ei tarvitse pestä vatkaimia välillä. Sekoita toiseen vaahtopuolikkaaseen valkosuklaa ja liivateseos ja toiseen puolikkaaseen tumma suklaa ja liivateseos.

    Kaada vuoan keskelle vuorotellen tummaa ja vaaleaa täytettä noin desilitra kerrallaan. Jatka näin, kunnes kaikki täyte on käytetty. Loppua kohden annosta voi pienentää, niin saat myös keskiosaan tiheän rengaskuvion.

    Laita kakku jääkaappiin hyytymään kolmeksi tunniksi. Irrota vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

    Vinkit

    • Reunan voi suojata reunakalvolla tai leivinpaperisuikaleilla. Näin kakku irtoaa siististi vuoasta ja reunastakin tulee näyttävä. Myös reunaan sipaista öljy auttaa irrottamisessa.

    • Täytettä voi kaataa enemmänkin kerrallaan – saat leveämmät ja harvemmat raidat.

    Resepti kirjasta Kinuskikissan helpot suosikit (Tammi 2014)

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.