Runebergin mehevä kuivakakku
Julkaistu
Runebergin kuivakakku on mehevä vaihtoehto perinteisille runebergintortuille. Kotitalouden lehtori Anu Heinaro vinkkaa ohjeen.
Ainekset
- 150 g laktoositonta margariinia
- 1 ½ dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 1 dl mantelirouhetta
- 2 dl vehnäjauhoa (tai glut. jauhoseosta)
- 1 ½ dl korppujauhoa (glut.) tai keksin muruja (glut.)
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 3/4 dl laktoositonta kevytkermaa tai kasvijuomaa
- 1 dl paistonkestävää vadelmamarmeladia
Pinnalle
- 1 dl tomusokeria
- 2 tl vettä
Valmistusohje
- Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja sokeri haarukkavatkaimella sekaisin. Lisää huoneenlämpöinen kananmuna. Sekoita hyvin.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinan joukkoon. Sekoita hyvin haarukkavatkaimella.
- Kaada taikina n.1,5l vetoiseen voideltuun ja korppujauhotettuun (suorakaiteenmuotoiseen) vuokaan.
- Vedä pintaan keskelle ura lusikalla ja laita paistonkestävää marmeladia uraan.
- Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin 30–40 min. Kokeile kypsyyttä tikulla. Jäähdytä.
- Kun kakku on täysin jäähtynyt, sekoita tomusokerista ja vedestä kuorrute. Voit tarvittaessa ohentaa kuorrutetta lisäämällä vettä tai paksuntaa sitä lisäämällä tomusokeria.
- Laita kuorrute pursotuspussiin tai muovipussiin. Leikkaa pussi auki ja pursota kakun päälle ohuena nauhana haluamallasi tavalla.
Resepti: Anu Heinaro
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"