Runebergin mehevä kuivakakku

runeberginkuivakakku2 copy
Anu Heinaro

Runebergin kuivakakku on mehevä vaihtoehto perinteisille runebergintortuille. Kotitalouden lehtori Anu Heinaro vinkkaa ohjeen.

Ainekset

  • 150 g laktoositonta margariinia
  • 1 ½ dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl mantelirouhetta
  • 2 dl vehnäjauhoa (tai glut. jauhoseosta)
  • 1 ½ dl korppujauhoa (glut.) tai keksin muruja (glut.)
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3/4 dl laktoositonta kevytkermaa tai kasvijuomaa
  • 1 dl paistonkestävää vadelmamarmeladia

Pinnalle

  • 1 dl tomusokeria
  • 2 tl vettä

Valmistusohje

  1. Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja sokeri haarukkavatkaimella sekaisin. Lisää huoneenlämpöinen kananmuna. Sekoita hyvin.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinan joukkoon. Sekoita hyvin haarukkavatkaimella.
  3. Kaada taikina n.1,5l vetoiseen voideltuun ja korppujauhotettuun (suorakaiteenmuotoiseen) vuokaan. 
  4. Vedä pintaan keskelle ura lusikalla ja laita paistonkestävää marmeladia uraan.
  5. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin 30–40 min. Kokeile kypsyyttä tikulla. Jäähdytä.
  6. Kun kakku on täysin jäähtynyt, sekoita tomusokerista ja vedestä kuorrute. Voit tarvittaessa ohentaa kuorrutetta lisäämällä vettä tai paksuntaa sitä lisäämällä tomusokeria. 
  7. Laita kuorrute pursotuspussiin tai muovipussiin. Leikkaa pussi auki ja pursota kakun päälle ohuena nauhana haluamallasi tavalla.

 

Resepti: Anu Heinaro

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!