Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Runebergin mehevä kuivakakku

runeberginkuivakakku2 copy
Anu Heinaro
Julkaistu 03.02.2024 12:03

MTV LIFESTYLE

Runebergin kuivakakku on mehevä vaihtoehto perinteisille runebergintortuille. Kotitalouden lehtori Anu Heinaro vinkkaa ohjeen.

Ainekset

  • 150 g laktoositonta margariinia
  • 1 ½ dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl mantelirouhetta
  • 2 dl vehnäjauhoa (tai glut. jauhoseosta)
  • 1 ½ dl korppujauhoa (glut.) tai keksin muruja (glut.)
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3/4 dl laktoositonta kevytkermaa tai kasvijuomaa
  • 1 dl paistonkestävää vadelmamarmeladia

Pinnalle

  • 1 dl tomusokeria
  • 2 tl vettä

Valmistusohje

  1. Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja sokeri haarukkavatkaimella sekaisin. Lisää huoneenlämpöinen kananmuna. Sekoita hyvin.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinan joukkoon. Sekoita hyvin haarukkavatkaimella.
  3. Kaada taikina n.1,5l vetoiseen voideltuun ja korppujauhotettuun (suorakaiteenmuotoiseen) vuokaan. 
  4. Vedä pintaan keskelle ura lusikalla ja laita paistonkestävää marmeladia uraan.
  5. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin 30–40 min. Kokeile kypsyyttä tikulla. Jäähdytä.
  6. Kun kakku on täysin jäähtynyt, sekoita tomusokerista ja vedestä kuorrute. Voit tarvittaessa ohentaa kuorrutetta lisäämällä vettä tai paksuntaa sitä lisäämällä tomusokeria. 
  7. Laita kuorrute pursotuspussiin tai muovipussiin. Leikkaa pussi auki ja pursota kakun päälle ohuena nauhana haluamallasi tavalla.

Resepti: Anu Heinaro

Tuoreimmat aiheesta

Kuivakakku