Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Klassiset vehnävoisarvet

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ranskassa näitä voitaikinasta tehtyjä aamuleipiä kutsutaan croissanteiksi, joka tarkoittaa kuunsirppiä.

18 voisarveen

  • 50 g hiivaa
  • 4 kananmunaa
  • 4 dl maitoa
  • 2 tl kidesokeria
  • 1 kg vehnäjauhoja
  • 3 tl suolaa
  • 200 g voita
  • kananmunaa penslaukseen
  • siemeniä koristeluun

Valmistusohje

1. Sulata voi. Kaada päälle maito, kuumenna kädenlämpöiseksi (37 astetta), ota liedeltä. Lisää hiiva, sekoita kunnes se on liuennut. Lisää kananmunat, sokeri, jauhot ja suola.

2. Työstä taikina monitoimikoneessa. Ota valmis taikina jauhotetulle leivinalustalle. Jaa taikina kolmeen osaan. Kaulitse jokainen pala, jaa palat taikinapyörällä kuuteen osaan ja kääri voisarviksi.

3. Anna voisarvien kohota noin 10 minuuttia. Penslaa munalla ja ripottele päälle siemeniä. Paista 220-asteisessa uunissa n. 8 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Sarvet