Klassiset vehnävoisarvet
Ranskassa näitä voitaikinasta tehtyjä aamuleipiä kutsutaan croissanteiksi, joka tarkoittaa kuunsirppiä.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
18 voisarveen
- 50 g hiivaa
- 4 kananmunaa
- 4 dl maitoa
- 2 tl kidesokeria
- 1 kg vehnäjauhoja
- 3 tl suolaa
- 200 g voita
- kananmunaa penslaukseen
- siemeniä koristeluun
Valmistusohje
1. Sulata voi. Kaada päälle maito, kuumenna kädenlämpöiseksi (37 astetta), ota liedeltä. Lisää hiiva, sekoita kunnes se on liuennut. Lisää kananmunat, sokeri, jauhot ja suola.
2. Työstä taikina monitoimikoneessa. Ota valmis taikina jauhotetulle leivinalustalle. Jaa taikina kolmeen osaan. Kaulitse jokainen pala, jaa palat taikinapyörällä kuuteen osaan ja kääri voisarviksi.
3. Anna voisarvien kohota noin 10 minuuttia. Penslaa munalla ja ripottele päälle siemeniä. Paista 220-asteisessa uunissa n. 8 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku