Pannuleivät
Lapset rakastavat pannuleipiä välipalana.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
20 kpl
- 2 tl kokonaisia fenkolinsiemeniä
- 2 tl kokonaisia aniksia
- 13 dl ruissihtijauhoja
- 2 tl suolaa
- 2 tl soodaa
- 5 dl piimää
- 1 ½ dl vaaleaa siirappia
Valmistusohje
1. Murskaa fenkolinsiemenet ja anikset morttelissa. Sekoita ne sekä ruissihtijauhot, suola ja sooda.
2. Yhdistä piimä ja siirappi, lisää jauhoseokseen ja vaivaa taikinaksi. Jaa taikina 20 osaan, kaulitse pyöreiksi leipäsiksi ja pistele ne haarukalla.
3. Paista leivät keskilämmöllä kuivalla paistinpannulla, muutama minuutti molemmin puolin. Leivistä ei pidä tulla liian tummia. Anna jäähtyä ritilällä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti