Mainos

Koko Suomi leipoo: Annin Kesäinen kahvihetki

Koko_Suomi_leipoo_S7_eps5_5965 (1)
MTV Oy/ Miira Ojanen

Koko Suomi leipoo -sarjan viidennessä jaksossa loihdittiin pikakahvilla maustettu jälkiruoka.

Kakkupohja

  • 200g Valio voita
  • 2dl fariinisokeria
  • 5 kananmunaa
  • 200g tummaa suklaata
  • 1,5dl mantelijauhoja
  • 1,5dl Sunnuntai gluteenitonta jauhoseosta
  • 2tl leivinjauhetta

Kahvimousse

  • 250g mascarponea
  • 4dl Valio vispikermaa
  • 1tlk kondensoitua maitoa
  • 1dl Nescafé pikakahvijauhetta
  • 1dl vettä
  • 1dl sokeria

Kahvimarinoidut mansikat

  • 1dl Nescafé pikakahvijauhetta
  • 1dl sokeria
  • 1dl kiehuvaa vettä
  • 0,5l tuoreita mansikoita

Paahdetut mantelit

  • 150g kuorittuja manteleita
  • 1rkl hunajaa
  • 1rkl sokeria
  • 1tl suolaa
  • 1rkl vettä

Valmistusohje

KAKKUPOHJA: Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita keltuaiset yksitellen voi-sokerivaahdon joukkoon. Säästä valkuaiset. Sulata tumma suklaa ja sekoita se vaahtoon. Sekoita keskenään kuivat aineet ja sihtaa ne vaahdon sekaan. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita varovasti tasaiseksi suklaataikinan kanssa. Levitä taikina uunipellille ja paista 160c noin 25min.

KAHVIMOUSSE: Valmista ensin kahvisiirappi. Sekoita vesi ja pikakahvijauhe kattilassa. Lisää joukkoon sokeri ja keitä seos siirapiksi. Laita sivuun jäähtymään. Vatkaa kerma vaahdoksi. Laita osa kermasta toiseen astiaan. Sekoita kerma, mascarpone ja kondensoitu maito. Sekoita vaahto ja siirappi, mutta älä aivan kokonaan. Siirappi saa jäädä raidoiksi vaahdon sekaan. Laita vaahto kylmään odottamaan.

KAHVIMARINOIDUT MANSIKAT: Vaahdota kiehuva vesi, pikakahvijauhe ja sokeri keskenään. Pilko mansikat pieniksi. Kaada mansikat vaahdon sekaan ja laita kylmään maustumaan.

PAAHDETUT MANTELIT: Levitä mantelit pellille. Laita päälle hunaja, sokeri, suola ja vesi, ja pyörittele pähkinöitä niissä. Paahda uunissa 200c noin 10min. Ota pähkinät uunista ja rouhi terävällä veitsellä pieneksi.

Kasaa jälkiruoka laseihin. Lusikoi alimmaksi kahvimoussea, sen päälle stanssilla leikattu kakkupohja. Lusikoi nyt taas moussea, ja sen päälle mansikoita ja pähkinärouhetta. Tämän jälkeen laita päälle kakkupohja ja mousse, ja sen jälkeen pursota pelkkää kermaa huipuiksi jälkiruuan päälle. Koristele kokonaisilla mansikoilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.