Koko Suomi leipoo: Annin Kesäinen kahvihetki
Koko Suomi leipoo -sarjan viidennessä jaksossa loihdittiin pikakahvilla maustettu jälkiruoka.
Kakkupohja
- 200g Valio voita
- 2dl fariinisokeria
- 5 kananmunaa
- 200g tummaa suklaata
- 1,5dl mantelijauhoja
- 1,5dl Sunnuntai gluteenitonta jauhoseosta
- 2tl leivinjauhetta
Kahvimousse
- 250g mascarponea
- 4dl Valio vispikermaa
- 1tlk kondensoitua maitoa
- 1dl Nescafé pikakahvijauhetta
- 1dl vettä
- 1dl sokeria
Kahvimarinoidut mansikat
- 1dl Nescafé pikakahvijauhetta
- 1dl sokeria
- 1dl kiehuvaa vettä
- 0,5l tuoreita mansikoita
Paahdetut mantelit
- 150g kuorittuja manteleita
- 1rkl hunajaa
- 1rkl sokeria
- 1tl suolaa
- 1rkl vettä
Valmistusohje
KAKKUPOHJA: Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita keltuaiset yksitellen voi-sokerivaahdon joukkoon. Säästä valkuaiset. Sulata tumma suklaa ja sekoita se vaahtoon. Sekoita keskenään kuivat aineet ja sihtaa ne vaahdon sekaan. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita varovasti tasaiseksi suklaataikinan kanssa. Levitä taikina uunipellille ja paista 160c noin 25min.
KAHVIMOUSSE: Valmista ensin kahvisiirappi. Sekoita vesi ja pikakahvijauhe kattilassa. Lisää joukkoon sokeri ja keitä seos siirapiksi. Laita sivuun jäähtymään. Vatkaa kerma vaahdoksi. Laita osa kermasta toiseen astiaan. Sekoita kerma, mascarpone ja kondensoitu maito. Sekoita vaahto ja siirappi, mutta älä aivan kokonaan. Siirappi saa jäädä raidoiksi vaahdon sekaan. Laita vaahto kylmään odottamaan.
KAHVIMARINOIDUT MANSIKAT: Vaahdota kiehuva vesi, pikakahvijauhe ja sokeri keskenään. Pilko mansikat pieniksi. Kaada mansikat vaahdon sekaan ja laita kylmään maustumaan.
PAAHDETUT MANTELIT: Levitä mantelit pellille. Laita päälle hunaja, sokeri, suola ja vesi, ja pyörittele pähkinöitä niissä. Paahda uunissa 200c noin 10min. Ota pähkinät uunista ja rouhi terävällä veitsellä pieneksi.
Kasaa jälkiruoka laseihin. Lusikoi alimmaksi kahvimoussea, sen päälle stanssilla leikattu kakkupohja. Lusikoi nyt taas moussea, ja sen päälle mansikoita ja pähkinärouhetta. Tämän jälkeen laita päälle kakkupohja ja mousse, ja sen jälkeen pursota pelkkää kermaa huipuiksi jälkiruuan päälle. Koristele kokonaisilla mansikoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"