Mainos

Koko Suomi leipoo: Oulu-Kakku, Stefan

koko_suomi_leipoo_s8_eps2_beautyshots_taidonnäyte_tehtävä_stefan_02_kuvaaja_saku_tiainen
MTV OY / Saku Tiainen

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden toisessa jaksossa kisaajat kertoivat itsestään leivoksien kautta.

Suklaapohja

  • 140 g Voi (huoneenlämpöinen)
  • 120 g Tumma suklaa
  • 3 kpl Kananmuna (huoneenlämpöinen)
  • 140 g Sokeri
  • 1 tl Vaniljauute
  • ripaus suolaa
  • 90 g Sunnuntai erikoisvehnäjauho
  • 45 g Kaakaojauhe
  • 1 ½ tl Leivinjauhe
  • 5 rkl Tervasiirappi
  • Vehnäjauhoja vuokien jauhotukseen
  • Täytteet

Tervamousse

  • 1 ½ dl Vispikerma
  • ½ ps Creamfix
  • 150 g Maustamaton tuorejuusto
  • 5 rkl Tervasiirappi
  • ½ rkl Vaniljasokeri
  • ripaus suolaa

Tyrnimousse

  • 1 ½ dl Vispikerma
  • ½ ps Creamfix
  • 150 g Maustamaton tuorejuusto
  • 60 g Pakastetyrni (kotimainen)
  • ½ rkl Vaniljasokeri
  • ripaus suolaa
  • 1dl Vesi

Kuorrutus

  • 80 g Valkosuklaa
  • 80 g Tuorejuusto (huoneenlämpöinen)
  • 80 g Pakastetyrni
  • 1 dl Vesi
  • 170 g Voi (suolaamaton, huoneenlämpöinen)
  • 50 g Tomusokeri
  • Oranssi pastaväri
  • Pinkki pastaväri
  • Musta pastaväri

Valmistusohje

KAKKUPOHJA: Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kolmen irtopohjavuoan (18cm halkaisija) reunat ja kiinnitä vuoan pohjaan leivinpaperin palanen. Sulata suklaa ja voi kattilassa. Vaahdota kananmunat, sokeri, suola ja vaniljauute kuohkeaksi. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään. Kääntele seos sokeri-munavaahtoon. Lisää tervasiirappi. Kääntele joukkoon myös sulanut ja hieman jäähtynyt suklaa ja voi. Jaa taikina kolmeen vuokaan. Paista 30min. Jäähdytä.

TERVAMOUSSE JA TYRNIMOUSSE: Vatkaa 3dl vispikerma löysäksi vaahdoksi. Lisää 1 ps creamfixiä ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Notkista 300g tuorejuustoa. Jaa kermavaahto kahteen kulhoon ja kääntele 150g tuorejuustoa kumpaankin. Sekoita toiseen kermavaahtoon ½ rkl vaniljasokeria ja 5rkl tervasiirappia (tarkista makua). Mausta suolalla. Sulata tyrnit. Paseeraa sulaneet tyrnit ja sekoita ne ja ½ rkl vaniljasokeria toiseen kermavaahtoon. Mausta suolalla.

TYRNI-VALKOSUKLAAKREEMI: Sulata ja paseeraa tyrnit. Laita paseeratut tyrnit takaisin kattilaan ja keitä, kunnes neste on enimmäkseen haihtunut. Anna jäähtyä. Vatkaa huoneenlämpöinen suolaamaton voi kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa. Lisää valkosuklaa vähitellen voihin koko ajan vatkaten. Lisää myös huoneenlämpöinen tuorejuusto ruokalusikallinen kerralla koko ajan vatkaten. Lisää samalla tavalla myös paseeratut tyrnit. Lisää lopuksi tomusokeri. Ota kreemistä ½ dl syrjään ja värjää mustalla pastavärillä. Jaa loput kreemistä 2 osaan ja värjää toinen oranssilla ja toinen pinkillä pastavärillä.  

SOKERIKORISTEET: Laita sokeri, tervasiirappi ja vesi kattilaan. Kuumenna keskilämmöllä 150 asteeseen. Kaada seos silikonialustan tai leivinpaperin päälle, lisää musta pastaväri, sekoita ja levitä sitä lastan tai paletin avulla. Anna kovettua ja murra siitä 12 pientä palasta. 

KAKUN KOKOAMINEN: Aseta ensimmäinen kakkupohja kakkualustan päälle. Levitä tyrnimousse ensimmäiselle pohjalle. Laita keskimmäinen pohja päälle. Levitä tervamousse tälle pohjalle. Laita viimeinen pohja päälle. Levitä oranssi tyrni-valkosuklaakreemi toiselle puolelle ja pinkki kreemi toiselle puolelle kakkua. Häivytä värien rajat ja tasoita kakun pinta ja reunat. Laita musta tyrni-valkosuklaavoikreemi pursotinpussiin ja pursota ohuella pyöreällä tyllalla Toripolliisin kakun keskelle. Voit käyttää tähän etukäteen leikatun kaavan avuksi. Koristele kakku sokerikoristeilla. 

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!