Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Koko Suomi leipoo: Aurinkoiset mangojuustokakkuset, Siirin resepti

koko_suomi_leipoo_s09_eps3_beautyshots_taidonna25C225A8yte_siiri_02_kuvaaja_saku_tiainen
MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 11.12.2023 14:57

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden kolmannessa jaksossa leivottiin paistettuja juustokakkusia.

Muropohja

  • 75 g voita
  • 0,5 dl sokeria
  • 0,5 kpl hananmuna
  • 1,75 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta

Mangojuustokakkutäyte

  • 100 g tuorejuustoa
  • 60 g maitorahkaa
  • 40 g ranskankermaa
  • 0,75 dl sokeria
  • 1,5 rkl maissitärkkelystä
  • 1 kpl kananmuna
  • 1 dl mangososetta

Mangovaahto

  • 100 g tuorejuustoa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 0,25 dl mangososetta

Koristeet

  • 1 kpl tuore mango
  • 50 g valkosuklaata

Valmistusohje

POHJA: Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöinen voi yhdessä sokerin kanssa. Lisää joukkoon kananmuna. Lisää lopuksi joukkoon vehnäjauhot ja leivinjauhe ja vatkaa nopeasti tasaiseksi. Painele pohjat silikonivuokiin jauhoja apuna käyttäen. Esipaista pohjia noin 10 minuuttia 

MANGOJUUSTOKAKKU TÄYTE: Sekoita kulhossa keskenään tuorejuusto, maitorahka ja ranskankerma. Lisää sokeri, maissitärkkelys ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi vielä kananmuna ja mangosose ja vatkaa vielä hyvin. Kaada täyte silikonivuokiin muropohjien päälle ja paista uunissa noin 30-40 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin. 

MANGOVAAHTO: Sekoita kulhossa tuorejuusto ja kuohukerma napakaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon mangosose ja sekoita hyvin. 

KORISTELU: Sulata ja temperoi valkosuklaa kuumentamalla se ensin 40-asteeseen ja sitten jäähdyttämällä 26-27 asteeseen. Tämän jälkeen kuumenna suklaa vielä 25-29 asteeseen. Tee temperoidusta suklaasta koristeita leivinpaperille ja laita pakkaseen tai jääkaappiin kovettumaan. Irrota jäähtyneet juustokakut silikonivuoista ja koristele mangovaahdolla, tuoreella mangolla sekä valkosuklaakoristeilla

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit