Koko Suomi leipoo: Tyrnijuustokakkuset, Merjan resepti
Koko Suomi leipoo -sarjan kauden kolmannessa jaksossa leivottiin paistettuja juustokakkusia.
Pohja
- 100 g pehmeää voita
- 0,7 dl sokeria
- 1 kpl kananmuna
- 2 dl erikoisvehnäjauhoja
- ¾ tl leivinjauhetta
- ¾ tl vaniljauutetta
Tyrni-porkkanahillo
- 100 g porkkanaa
- 40 g tyrnejä (pakaste)
- 0,8 dl hillosokeria
Täyte
- 170 g maitorahkaa
- 140 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 kpl kananmuna
- ½ dl sokeria
- ½ tl vaniljatahnaa
- 0,2 dl perunajauhoja
- 40 g valkosuklaata
Tyrnikiille
- 100 g Tyrniä (pakaste)
- 4 rkl tomusokeria
- ¾ tl agar agaria
- ½ dl vettä
Pitsikoriste
- 1 dl vettä
- ½ tl sitruunamehua
- 4 rkl ruokaöljyä
- 1 rkl erikoisvehnäjauhoja
Koristeet
- Punaherukan terttuja
- Sitruunamelissan lehtiä
- Tomusokeria
- Pitsikoriste
Valmistusohje
POHJA: Vaahdota sokeri ja pehmeä voi. Lisää muna vatkaten. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää yhdessä vaniljauutteen kanssa. Sekoita tasaiseksi. Painele muffinivuokien (10 kpl) pohjalle tasaisesti.
TYRNI-PORKKANAHILLO: Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi ja keitä kypsäksi. Kaada vesi pois. Lisää tyrnimarjat ja soseuta tasaiseksi. Kaada kattilaan hillosokeri koko ajan sekoittaen, kuumenna hiljalleen kiehuvaksi ja keitä n.
10 min. Sekoita silloin tällöin, ettei vaan pala pohjaan. Jäähdytä. Lisää pohjan päälle tasainen kerros.
TÄYTE: Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai kulhossa mikrossa. Sekoita kaikki täytteen ainekset sähkövatkaimella yhteen. Valuta sulanut valkosuklaa massaan viimeisenä koko ajan vatkaten. Lusikoi täyte muffinssivuuissa olevien pohjien päälle, jossa on jo tyrni-porkkanahillo. Paista 175 asteessa n. 20–25 min, kunnes pinta alkaa hieman lohkeilla. Anna juustokakkusten jäähtyä.
TYRNIKIILLE: Laita kaikki kattilaan ja keitä vähän aikaa, että pehmenee. Soseuta ainekset tasaiseksi ja siivilöi. Anna jäähtyä. Lisää jäähtyneeseen kiilteeseen agar agaria voimakkaasti sekoittaen. Kiehauta tämän jälkeen 2 min koko ajan sekoittaen.
• Lusikoi jäähtyneiden juustokakkusten päälle. Jäähdytä taas vähän aikaa. Kun kiille alkaa hyytyä, ota varovasti vuoat pois. Asettele tarjoiluastialle ja koristele.
PITSIKORISTE: Sekoita aineet kulhossa. Kuumenna paistinpannu ja paista n. 1 rkl seosta kullanruskeiksi ja rapeiksi keskilämmöllä.
KORISTEET: Koristele pitsikoristeilla, punaherukoilla, sitruunamelissan lehdillä ja tomusokerilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"