Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Koko Suomi leipoo: Bostonin kuppikakut

KSL: Petri USA
Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 19.11.2018 21:01

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden toisessa taitotehtävässä Petri leipoi tuomareille bostonilaisia kuppikakkuja. Reseptistä tulee noin kymmenen kuppikakkua.

Kuppikakut

  • 125 g huoneenlämpöistä suolatonta voita
  • 230 g sokeria
  • 130 g kermaa
  • 15 ml vaniljaesanssia
  • 135 g valkuaista
  • 250 g jauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 1½ dl maitoa
  • 30 ml viskiä

Leipurinkerma

  • 40 g keltuaista
  • 80 g sokeria
  • 1½ rkl maizenaa
  • 250 ml maitoa
  • 15 g voita
  • 1 tl vaniljaesanssia

Suklaaganache

  • 340 g suklaata
  • 30 ml agavesiirappia, hunajaa tms
  • 210 ml kermaa

Koristelu

  • 100 g valkoista sokerimassaa
  • 100 g punaista sokerimassaa
  • 100 g sinistä sokerimassaa

Valmistusohje

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.  Lisää kerma ja vaniljaesanssi. Lisää valkuaiset yksitellen. Yhdistä kuivat aineet keskenään kulhossa ja siivilöi seos. Lisää se taikinaan vuorotellen nesteiden kanssa.

Jaa taikina noin 10 vuokaan riippuen vuokien koosta. Muista jättää nousuvara! Paista kakkuja uunissa 15–20 minuuttia.

Leipurinkermaa varten vatkaa keltuaiset kevyesti lämmönkestävässä kulhossa. Laita kulho sivuun. Mittaa kattilaan sokeri, maissijauhot ja maito. Sekoita seos tasaiseksi ja kiehauta se. Anna kiehua hiljalleen muutama minuutti koko ajan sekoittaen.

Sekoita muutama ruokalusikallinen seosta kananmunien joukkoon. Kaada sitten munaseos kattilaan ja kiehauta se koko ajan sekoittaen. Anna kiehua matalalla lämmöllä kunnes seos sakeutuu. Lisää lopuksi voi. Siirrä leipurinkerma jäähtymään. Voit siivilöidä sen, jos joukkoon on jäänyt maizenapaakkuja tai kananmunan kokkareita.

Laita paloiteltu suklaa ja agavesiirappi tai hunaja lämmönkestävään kulhoon suklaaganachea varten. Kiehauta kerma kattilassa ja kaada se suklaan päälle. Anna suklaan sulaa hetki ja sekoita seos sitten tasaiseksi.

Koverra jäähtyneisiin kakkuihin kolo. Täytä se leipurinkermalla ja pursota päälle suklaaganachea.

Tee sokerimassasta Yhdysvaltain lipun värisiä koristeita ja asettele ne pursotuksen päälle.

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo