Koko Suomi leipoo: Suklaafondant vadelmakastikkeella ja jäätelöllä

KSL: Taitotehtävä Suklaafondant vadelmakastikkeella ja jäätelöllä
Warner Bros. International Television Production Finland

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden kuudennen jakson tekniikkatehtävässä kilpailijoiden piti leipoa suklaafondant vadelmakastikkeella ja vaniljajäätelöllä. Reseptistä tulee 6 fondanttia ja valmistusaika on noin 1,5 tuntia.

Suklaafondant

  • 150 g voi (suolaton)
  • 180 g suklaa
  • 125 g sokeri
  • 165 g kananmuna
  • 120 g vehnäjauho
  • ½ tl leivinjauhe
  • 1 rkl kaakaojauhe

Keksikori

  • 50 g kananmunan valkuainen
  • 55 g sokeri
  • 55 g vehnäjauho
  • 35 g voi (suolaton)

Vaniljajäätelö

  • 200 g Täysmaitoa
  • 1/2 vaniljatanko
  • 2 kpl keltuaisia
  • 70 g sokeria
  • 300 g kuohukermaa

Vadelmakastike

  • 200 g Pakastevadelma
  • 80 g sokeri
  • tarvittaessa tilkka vettä

Valmistusohje

Sulata suklaa. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kananmunat vähitellen joukkoon. Sekoita suklaa varovasti joukkoon. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi.

Kaada massa voideltuihin vuokiin. Halutessasi voit laittaa vuokaan voitelun jälkeen kaakaojauhetta tai mantelirouhetta.

Paista n. 200 asteisessa uunissa niin, että suklaafondant jää keskeltä pehmeäksi, hiukan valuvaksi.

Keksikoria varten, vaahdota valkuaisia ja sokeria kevyesti, kunnes massa on tasaista (vaahdon ei tarvitse olla marenkimaisen kovaa)

Sekoita joukkoon vehnäjauhot sekä jäähdytetty voisula.

Levitä ympyräksi noin ruokalusikallinen massa leivinpaperille. Massaa tulee olla hyvin ohut kerros. Halutessasi voit voidella leivinpaperin.

Paista n. 180 asteisessa uunissa 4 – 6 minuuttia.

Laita keksi kuumana alasuin käännetyn lasin päälle ja anna jäähtyä.

Jäätelöä varten, mittaa maito kattilaan.

Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet. Kaada maito, vaniljatangon siemenet ja vaniljatanko kattilaan - anna kiehahtaa. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyesti vaahdoksi.

Poista vaniljatanko maidosta. Kaada vaniljamaito munasokeriseokseen.

Kaada maitoa takaisin kattilaan ja kuumenna sitä miedolla lämmöllä, kunnes se alkaa hieman paksuuntua. Jäähdytä.

Vaahdota kerma ja yhdistä se varovasti kiisselin joukkoon.

Kaada jäätelökoneeseen ja valmista jäätelö jäätelökoneen ohjeistuksen mukaan.

Voit halutessasi maustaa jäätelön annettuja raaka-aineita käyttäen.

Valmista vadelma kastike keittämällä, kunnes vadelmat hajoavat. Paseeraa.




Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.