Mainos

Koko Suomi leipoo: Jukan suklaiset piparit

Koko_Suomi_leipoo_S7_eps11_9977
MTV Oy/ Miira Ojanen

Koko Suomi leipoo joulun -ohjelman ensimmäisessä jaksossa Jukka leipoi suklaisia pipareita.

Ainekset

  • 100 g Valio voita
  • 1½ dl muscovadosokeria
  • 1 kananmuna
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • ¼ tl kanelia
  • ¼ tl neilikkaa
  • ¼ tl pomeranssinkuorta jauhettuna
  • 1 ¼ dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta

Pinnalle

  • n. 1 dl pistaasipähkinöitä

Pikeeri

  • ¼ dl valkuaista (n. 1 valkuainen)
  • n. 1 ½ dl tomusokeria
  • Gold glitter sprayta, punaista, sinistä ja keltaista geeliväriä koristeluun

Valmistusohje

OHJE: Vaahdota sokeri ja voi. Lisää kananmuna koko ajan sekoittaen. Siivilöi kaakaojauhe jauhoihin ja lisää loput kuiva-aineet jauhoseokseen. Lisää vaahdon joukkoon

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ripottele rouhitut pistaasipähkinät pinnalle tasaisesti.

Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 8 – 10 minuuttia. (Kiertoilmauunissa 175 asteessa 10-12 min). Kun otat piparitaikinan uunista, tee heti piparimuotilla piparit ja tee reikä ripustusnarua varten. Siirrä jäähtymään.

PIKEERI: Vatkaa valkuaisia ja tomusokeria sähkövatkaimella noin 4 minuuttia.

Koristele jäähtyneet piparit pikeerillä ja glitter spraylla. Värjää osa pikeeristä sinisellä, punaisella ja keltaisella geelivärillä

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.