Koko Suomi leipoo: Jussin voileipäkakkuleivokset

Jussin voileipäkakkuleivokset

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden neljännessä jaksossa taidonnäytetehtävässä kilpailijat leipovat voileipäkakusta uuden version.

Tumma ruisvuokaleipä (laadukas, siivutettuna)

  • 1 puntti ruohosipuli (tuore)
  • 1 litra vichy
  • 100 g kantarelli
  • 75 g puolukka
  • 300 g maustamaton tuorejuusto
  • 200 g ranskankerma
  • 125 g smetana
  • 300 g kylmäsavuporoleikkele
  • mustapippurimylly
  • suola
  • 5 kpl suolakurkku
  • 1 tl galangal
  • 1 tl red szechuan
  • 100 g voita
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 tl lakritsijauhe

Koristeluun

  • 250 g ranskankerma
  • 200 g tuorejuusto
  • 150 g puolukka
  • 6 kpl suolakurkku
  • 100 g kylmäsavuporoleikkele (ohuen ohut)
  • herneen versoja
  • mintunlehtiä

Valmistusohje

Paista kantarellit pannussa voissa ja mausta suolalla, pippurilla ja galangalilla. Sekoita smetana, tuorejuusto ja kantarellit keskenään. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma. Laita sekaan pororouhe, pippuri ja suola. Laita kattilaan pari ruokalusikallista vettä, 0,5 dl sokeria ja puolukat. Jauha red szechuan ja lisää varovasti pikku hyppysellinen. Leikkaa leivät, jos eivät ole siivuina. Kostuta vichyllä. Laita pohjakerrokseen kantarellitäyte. Laita toinen leipä päälle ja seuraavaan kerrokseen porotäyte. Sekoita ranskankerma ja tuorejuusto. Päällystä kakku tällä seoksella. Koristele puolukoilla, suolakurkulla, red szchuanilla ja kylmäsavuporoleikkeleillä.




Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.