Koko Suomi leipoo: Pähkinää & vuohenjuustoa
Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden neljännessä jaksossa taidonnäytetehtävässä kilpailijat leipovat voileipäkakusta uuden version.
Ainekset
- 950 g ruisvuokaleipä
Kostutukseen
- 5 dl maitoa
- jauhettua tonkapapua
Vuohenjuustotäyte
- 400 g pehmeää vuohenjuustoa (chavroux)
- 200 g Philadelphia tuorejuustoa
- 250 g saksanpähkinöitä
- 5 dl kuohukermaa
- 2 tl suolaa
- 2tl pippuria
- Päärynätäyte
- 4 kpl päärynöitä
- 2 tl jauhettua tonkapapua
- 1 kpl vaniljatanko
- 3 rkl marmeladisokeria
- 2 rkl voita (paistamiseen)
Koristeluun
- 200 g vuohenjuustoa, tanko (chavroux)
- 5 kpl tuoreita viikunoita
- 2 kpl päärynää
- 70 g vuonan kaalia
- 100 g saksanpähkinöitä
- 150 g kennohunajaa
- 400 g Philadephia tuorejuustoa
- 2 nippua ruohosipulia
Valmistusohje
Pilko pähkinät ja paahda niitä hetki pannulla koko ajan sekoitellen. Notkista vuohenjuusto ja tuorejuusto, sekoita joukkoon pähkinät. Lisää tarvittaessa kuohukermaa, jotta saat täytteeseen helposti levittyvän koostumuksen. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
Pilko päärynät ja paista niitä pannulla voissa koko ajan sekoitellen, lisää marmeladisokeria varovasti ruokalusikallinen kerrallaan, kunnes makeus on sopiva. Mausta jauhetulla tonkapavulla ja veitsenkärjellisellä vaniljaa.
Kostuta leipäviipaleet maidolla. Levitä vuohenjuustotäytettä ensimmäiseen kerrokseen, toiseen päärynätäytettä ja kolmanteen taas vuohenjuustoa. Anna seistä kylmässä kelmutettuna muutama tunti.
Levitä kakun päälle kerros tuorejuustoa. Leikkaa terävällä veitsellä voileipäkakusta 10 palaa. Koristele näyttävästi oman maun mukaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"