Gluteeniton voileipäkakku à la Hellapoliisi
Voileipäkakut ovat juhlien suosikkileivonnaisia ja niistä on lupa nauttia myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavat. Semperin Toasty –leivät ovat herkullisen pehmoisia ja ne sopivat erinomaisesti voileipäkakun valmistukseen. Resepti: Hellapoliisi Kati Jaakonen.
- Ruokavalio: Gluteeniton
8–10 annosta
- 1 pkt Semper Toasty Vaalea
- 1 pkt Semper Toasty Tumma
Kostutus
- 2–3 dl vettä
- ½ gluteeniton liha- tai kasvisliemikuutio
Täyte 1
- 150 g palvikinkkua
- 150 g smetanaa tai creme fraichea
- ½ punainen paprika
- ½ ruukkua persiljaa
Täyte 2
- 150 g maksamakkaraa
- 200 g sulatejuustoa
- 100 g maustekurkkua
- (mustapippuria myllystä)
Pinnalle
- 150–200 g majoneesia
- 200 g smetanaa
- 200 g kinkkuleikkelettä
Koristeluun
- muutama minikurkku
- muutama miniluumutomaatti
- herneenversoja
Valmistusohje
Leikkaa leivistä reunat. Kiehauta neste ja liuota joukkoon liemikuutionpala. Jäähdytä
Valmista täytteet. Paloittele palvikinkku kulhoon. Lusikoi joukkoon smetana tai creme fraiche. Jauha sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Sekoita joukkoon pieneksi hienonnettu paprika ja hienonnettua persiljaa. Tarkista maku.
Vatkaa maksamakkara ja sulatejuusto keskenään. Hienonna joukkoon maustekurkkua. Mausta halutessasi mustapippurilla.
Valmista voileipäkakku leivinpaperin päälle. Lado kerros Semper Toasty tummia leipäviipaleita kolme tai neljä leipää vieretysten. Kostuta ja levitä päälle kerros kinkkutäytettä. Levitä päälle kerros Semper Toasty vaaleita leipäviipaleita, kostuta ja levitä päälle kerros maksamakkaratäytettä. Toista kerrokset, kunnes leipäviipaleet ja täytteet on käytetty. Kääri kakku leivinpaperiin ja anna vetäytyä jääkaapissa mielellään yön yli esimerkiksi työlaudan päällä. Kumoa kakku tarjoiluvadille. Tasoita tarvittaessa reunat ja päädyt.
Sekoita majoneesi ja smetana keskenään ja levitä voileipäkakun pinnalle ja reunoille. Koristele kinkkuleikkeleillä, puolitetuilla minikurkuilla ja miniluumutomaateilla, sekä herneenversoilla.
Nosta tarjolle!
Reseptin tarjoaa: Semper
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku