Salaattikakku: Marionin lohi-salaattikakku
Koko Suomi Leipoo -ohjelman kolmannen kauden neljännessä jaksossa tehtiin näyttäviä salaattikakkuja. Tässä Marionin luomus!
Ainekset
- 18 viipaletta täysjyväpaahtoleipää
- 2 sitruunaa
- ½ ruukkua tilliä
- 3rkl dijonsinappia
- 1 ruukku rucolaa
- 1 ruukku korianteria
- 250g ranskankermaa
- 200g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 kurkku
- 10 kirsikkatomaattia
- ½ ruukkua ruohosipulia
- 1tl suolaa
- 1tl paprikajauhetta
- 1tl chiliä
- 1tl basilikaa
- 1tl mustapippuria
- 1tl valkosipulijauhetta
- ½punasipuli
- ½pussi friseesalaattia
- 200g graavisuolattua lohta
kuorrutus
- 150g tuorejuustoa
- 1.5dl vispikermaa
hummus
- 200g säilöttyjä tölkki-kikherneitä (valmiita käytettäväksi)
- 1 valkosipulinkynsi
- 3rkl öliiviöljyä
- ½sitruuna
- ½tl suolaa
- ½tl paprikajauhetta
- 2tl tahinia
Koristeluun
- 5 kirsikkatomaattia
- 15 ruohosipulia
Valmistusohje
Yhteen kerrokseen tulee aina 6 viipaletta leipää. Kostuta leivät sitruunamehulla. Voitele dijonsinapilla. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma ja mausta mausteilla. Lisää halutessa dijonsinappia. Pilko sipuli, kurkku ja tomaatit. Sekoita lohi ja sipuli tuorejuustoranskankermaseoksen kanssa sekaisin. Levitä seos ensimmäisen kerroksen väliin. Lisää myös tilli. Levitä toiseen kerrokseen hummus, vihanneksia ja rucola. Koristele kakku ruohosipulilla ja kirsikkatomaateilla.
kuorrutus:
Vispaa kerma. Lisää tuorejuusto. Levitä kakun ympärille.
hummus:
Valuta ja huuhtele kikherneet. Laita kaikki ainekset blenderiin. Lisää tarvittaessa suolaa ja vettä.
koristelu:
Leikkaa kirsikkatomaateista ruusun mallisia veitsellä. Asettele ruohosipulit ja tomaatit ”ruusukimpuksi” kakun päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku