KAKKUPOHJA: Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Yhdistä munat, öljy ja omenasose esim. sähkövatkaimella sekoittaen. Lisää kuivat aineet. Jaa taikina kahteen Ø 15 cm ja kahteen Ø 18 cm voideltuun irtopohjavuokaan. Paista n. 30 min kunnes kypsiä eli tikkuun ei jää kiinni kakkutaikinaa.
KOSTUTUSSIIRAPPI: Kiehauta vesi. Liuota joukkoon sokeri ja sitruunamehu. Jäähdytä.
TYRNIOMENASOSE: Kuori ja lohko omenat. Mittaa kattilaan omenalohkot, tyrni ja sokeri. Lisää sitruunamehu ja anna omenien pehmetä. Lisää maissitärkkelys ja sekoita kunnes sose kiehahtaa. Soseuta sauvasekoittimella.
SITRUUNAKREEMI: Vatkaa voi kuohkeaksi ja vaaleaksi yleiskoneessa. Lisää tomusokeri pienissä erissä ja jatka vaahdottamista useamman minuutin ajan. Lisää tuorejuusto ja kuoriraaste varovasti vatkaten.
PISTAASIMARSIPAANI: Mittaa pähkinät ja ¾ tomusokerista teholeikkuriin ja jauha erittäin hienoksi. Lisää massaan karvasmanteliaromi, glukoosisiirappi ja valkuainen. Työstä loput tomusokerista massaan työpöydällä, jotta saat oikealaisen koostumuksen. Massan tulee irrota työpöydästä, mutta liika tomusokeri kuivattaa massan ja sillä on vaikea kuorruttaa kakkua. Laita kylmään ennen kaulimista.
KINUSKI-TSUNAMI: Keitä kermaa ja sokereita kattilassa, kunnes seos paksunee. Mausta voilla ja suolalla.
TOMUSOKERI-VESILIIMA: Yhdistä vesi ja sokeri liimaksi.
SAKSANPÄHKINÄROUHE: Rouhi pähkinät ja paahda uunissa, kunnes saavat hieman väriä. Mausta suolalla.
KAKUN KOKOAMINEN JA VIIMEISTELY: Tasoita kakkupohjien pinnat ja laita ensimmäinen Ø 15 cm kakkupohja tarjoiluastialle. Kostuta pohja sitruunasiirapilla. Pursota reunalle sitruunakreemiä. Levitä kreemin keskelle tyrniomenasosetta. Pursota soseen päälle ohut kerros sitruunakreemiä. Laita päälle toinen Ø 15 cm kakkupohja ja toista kakun täyttö. Seuraaviin kerroksiin tulee leveämmät Ø 18 kakkupohjat. Muista kostuttaa myös viimeinen kakkupohja. Työnnä kakun läpi 3 kpl kakkutukea. Viilennä jääkaapissa. Sahaa terävällä veitsellä muotoa vielä enemmän omenaa muistuttavaksi. Lisää kreemistä paksuhko murukerros ja tasoita epäkohdat. Ota pistaasimarsipaanista 50 g pala erilleen ja vaivaa siihen kaakaojauhe. Muotoile siitä omenan ruoti ja työnnä sen sisälle kakkutuki. Anna kovettua kylmässä. Kauli loput marsipaanista leivonta-alustan päällä. Öljyä tarvittaessa alusta ja lisää maissitärkkelystä, jotta kauliminen helpottuu. Nosta 3 mm paksuinen marsipaanilevy kylmän kakun päälle. Tasoita varovasti kakun pintaa ja pyri saamaan vekit pois hennosti marsipaania venyttämällä. Sivele tomusokeri-vesiliima omenan alareunaan. Nostele reunoille saksanpähkinärouhetta. Aseta omenan ruoti paikoilleen. Aseta leivosrengas paikoilleen siten, että se ei pääse vuotamaan. Kaada kinuski renkaan sisälle. Nosta rengas ylös näytösmäisesti herkuttelijoiden läsnä ollessa.
VINKKI: Kakun voi tehdä valmiiksi jo tarjoilua edeltävänä päivänä, jolloin kakkupohja ehtii rauhassa maustumaan. Valmista kuitenkin kinuskitsunami juuri ennen tarjoilua, niin sen koostumus on helpompi saada oikeanlaiseksi.